23 / 04 / 2024

Kocaeli'ne 280 bina yapılacak!

 Kocaeli'ne 280 bina yapılacak!

2012 yılından bu yana gündemde olmasına rağmen, ilimizde daha yeni fark edilen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında binaların yenilenmesi için sağlanan kolaylıklarla bölgemizde inşaat sektörü hareketlendi.



TK İnşaat ve ASN Mimarlık'ın sahibi İnşaat Yüksek Mühendisi Abdurrahman Çuhadar, il genelinde Kentsel Dönüşüm kolaylığından yararlanıp binalarını yenilemek isteyenlerin işini yürütüyor. İsminin duyulmasıyla, iş yükü artan Abdurrahman Çuhadar, bu yasa kapsamında asıl işin müteahhitlere düştüğünü belirtti, "Müteahhitler bu projeye ciddi ilgi göstermeli" dedi. 


KOCAELİ GENELİNDE 280 BİNA 

Kocaeli'de 280 binada inceleme yaparak proje kapsamına alan Çuhadar ve ekibi, şimdi bu binaların işlemlerini tamamlamaya çalışıyor. İzmit merkezde Alemdar Caddesinde Simit Sarayı ve Kolaylı Apartmanı, Akçacamii yanındaki Yıldırım Aparmanı, Fethiye Caddesinde Öz Kocaeli Cam Apartmanı, İstiklal Caddesinde Kebenç Apartmanı, Cumhuriyet Caddesinde Çağlayan Apartmanı, Fevziye Camii karşısındaki Leventler İşhanı, İnönü Caddesinde Ayyıldız Apartmanı, Ömerağa Mahallesinde Çetinkaya Apatmanı ve Kocaeli Adliyesi karşısında Acarlar Apartmanının da aralarında bulunduğu pek çok bina; bu yöntemle yenilenecek. Önümüzdeki yaz dönemi; İzmit tam anlamıyla şantiyeye dönecek. Bu yasayla deprem öncesi yapılmış eski binaların depreme karşı risk analizi yapılarak, yıkılıp yenilenmesi hedefleniyor. Binayı mal sahibi kendisi yapacak. Dilerse, çok uygun, iki yılı ödemesiz bankadan kredi alabiliyor. Maddi gücü yoksa, bir müteahhitle anlaşıp bu yenileme işini yapabilir. Üstelik devlet 28 aylık süreçte 590 TL kira bedelini karşılıyor. 


HERKES YARARLANABİLİR 

Tüm vatandaşların bu uygulamadan kolaylıkla yararlanabileceğine vurgu yapan Abdurrahman Çuhadar, "Bir kişinin bu avantajlardan yararlanması için sadece 2 belge lazım. Bir tapu fotokopisi, iki de kimlik fotokopisi. Vatandaşlar eski binalarını yıkıp yenisini yapmaları durumunda, belediyeye tek bir kuruş harç ödemeyecekler. Yeni tapu için yine tek bir kuruş bile ödenmeyecek. Kişi bağımsız bölüm başına ya kira yardımı ya da faiz destekli kredi kullanabiliyor. Krediyi devletle anlaşma yapmış özel bankalar veriyor. Konutlarda yıllık baz puanın yüzde 4'ü, işyerlerindeyse yüzde 3'ü devlet tarafından karşılanıyor. İlimizin ciddi anlamda yenilenmeye ihtiyacı var" dedi. 


Özgür Gündem



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler