23 / 04 / 2024

Kırklareli Vize Belediyesi Kale Kent Turizm Tesisi'nin temeli atıldı!

Kırklareli Vize Belediyesi Kale Kent Turizm Tesisi'nin temeli atıldı!

Kırklareli’ye bağlı Vize Belediyesinin önemli ve büyük projelerinden birisi olan, Mehmet Akif Mahallesindeki Vize Belediyesi “Kale Kent Turizm Tesisi” binasının temel atma töreni yapıldı...


Temel atma törenine Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Vize Kaymakamı Murat Duru, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Çevre İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Daire Müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin tesisin Trakya’nın tek Sakin Şehri Vize ilçesine yakışan tesis olacağını ifade etti.


Vize Kaymakamı Murat Duru ise ilçeye kazandırılan proje için Başkan Yılmaz’ı kutlayarak, “Mülki İdare Amirleri görev yaptığımız yerlerde Belediyeler ve diğer kuruluşlar ile birlikte o ilçe için, ilçede yaşayan vatandaşlar için neler yapılması gerektiği konularında araştırmalar yaparız. Bende Vize’de göreve başladığımda görüştüğüm Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ile ilçemizin çevreye zarar vermeyen küçük ölçekli sanayi tesisleri, eğitim ve turizm alanında gelişmesi gerektiğini söylemiştim. Bugün burada temelini attığımız bu büyük ve önemli tesisi ilçeye kazandırdığı için Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’ı huzurunuzda kutluyorum” ifadelerini kaydetti.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, projenin ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade ederek “Belediye olarak ilçemize yaptığımız yatırımlar konusunda çevremizde ilgi ve övgüyle takip edilen bir ilçeyiz. Dünyaca bilinen Cittaslow (Sakin Şehir) unvanına sahip güzel ilçemiz Vize’ye yeni ve çok kapsamlı bir tesis kazandırmak üzere bu güzel günde yine birlikteyiz. Bugün burada temelini attığımız projemiz tamamlandığında, ilçemizin farklılığını ortaya koyacak, her türlü spor aktivitesinin yanında konaklama, konferans, sinema ve tiyatro gibi faaliyetlerin de yapılabileceği bir tesise sahip olacağız. İçerisinde yarı olimpik kapalı yetişkin ve çocuk yüzme havuzunun da bulunacağı tesisimiz sayesinde ilçemizde artık yüzme bilmeyen insan kalmayacak. Bu tesis tamamlandıktan sonra artık hiç kimse Vize’de sosyal etkinlik ve zaman geçirecek bir şey yok diyemeyecek. İsteyen fitness center, sauna veya havuzda zaman geçirecek, isteyen tenis, basketbol, voleybol, futbol oynayacak. Her kesim vatandaşımıza spor yapmaya ve güzel vakit geçirmeye alanlar olacak” dedi.


Konuşmaların ardından Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz tesisin projesinin çizen Doktor İnşaat Mühendisi Orhan Ömerağa’ ya plaket takdim etti. Ardından Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Vize Kaymakamı Murat Duru ve Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz betonyerin butonuna basarak ilk betonu temele döktüler.


Törenin sonunda belediye tarafından tüm katılımcılara pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.


Vize Belediyesia



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler