25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul gayrimenkul fiyatlarını arttırdı!

 Kanal İstanbul gayrimenkul fiyatlarını arttırdı!

Marmara ve Karadeniz'i bağlayacak olan Kanal İstanbul projesinin gayrimenkul sektörüne de hareketlilik getirecek. Şimdiden Arnavutköy'de gayrimenkul fiyatlarını artırdı...


Kanal İstanbul projesinin, gayrimenkul sektörüne de hareketlilik kazandırmasının bekleniyor. 


Milliyetemlak.com'dan yapılan açıklamaya yer verilen Anadolu Ajansı (AA)'nın haberine göre gayrimenkul sektörünü şimdiden hareketlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesi Kanal İstanbul Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçeleri arasında inşa edilecek. 


 Marmara ve Karadeniz'i bağlayacak olan Kanal İstanbul projesinin genişliği 400 metre, uzunluğu 43 kilometre olarak tasarlanan ve 25 metre derinlikte kazılacak. Proje  için 6 köprü yapılıyor.


500 bin nüfus


Kanal İstanbul'ın civarında 500 bin nüfusunolması düşünülüyor. Projenin iki yanında konumlanacak kent projesiyle binalarda Anadolu Selçuklu dönemine ait mimari izlerin yer alması planlanıyor. Projenin etrafına ticaret merkezleri, konferans salonları, parklar, turizm merkezleri bulunacak. 


Arnavutköy'de daireler 125 bin TL'den başlıyor


Kanal İstanbul şimdiden Arnavutköy'de gayrimenkul fiyatlarını artırdı. Arnavutköy'de kiralık daire fiyatları, konutun merkezi yerlere uzaklığına, metrekaresine, oda sayısına göre değişiklik gösteriyor. Arnavutköy'de 4+1 daireler 5 bin liraya, 3+1 daireler 1.750 liraya, 2+1 daireler 1.000 liraya kiralanabiliyor.


Arnavutköy'de 3 oda 1 salon satılık daire fiyatları 155 bin lira ile 419 bin lira arasında farklılık gösteriyor. Giriş katta bulunan müstakil 2 oda 1 salon daireler 125 bin liradan, yüksek giriş 1 oda 1 salon daireler 150 bin liraya satılıyor.


Büyükçekmece'de ev fiyatları 90 bin liradan başlıyor


Kanal İstanbul projesinin bir diğer ucu da Büyükçekmece'de bulunacak.  Büyükçekmece'de ise denize yakın 4 oda 1 salon daireler 4 bin liraya kiraya veriliyor. İlçedeki 3 da 1 salon dairelerin kiraları 1.000 liradan başlıyor. Eşyalı 2 oda 2 salon daireler de 800 liraya kiralanabiliyor.


Büyükçekmece'de, site içindeki lüks 4 oda 1 salon dairelerin 1 milyon 800 bin liraya satılıyorç İlçedeki 3 oda 1 salon satılık dairelerin fiyatları 176 bin liradan başlıyor. İlçede 90 bin liraya 1 oda 1 salon daire satın alınabiliyor.