29 / 03 / 2024

İşte İzmir'in konutta öne çıkan bölgeleri!

İşte İzmir'in konutta öne çıkan bölgeleri!

Emlak sektörünün parlayan yıldızı olmaya devam eden İzmir, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun da bitme aşamasına gelmesiyle yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Ege'nin simgesinde hangi bölgeler öne çıkıyor; işte ipuçları... rn


Emlak sektörünün parlayan yıldızı olmaya devam eden İzmir, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun da bitme aşamasına gelmesiyle yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Ege'nin simgesinde hangi bölgeler öne çıkıyor; işte ipuçları... 


1) Bornova-Manavkuyu


İzmir'de ilk göze çarpan bölge vatandaşın dilinden düşürmediği " Manhattan " ismini verdiği bölge... 


Bornova-Manavkuyu ileride İzmir'in merkezi olacak yerleşim yerleri olarak adlandırılıyor. 1980'lerde kimsenin yüzüne bakmadığı Manavkuyu, oldukça değer kazanmış durumda. Yeni yapılan binalarda daireler 300 Bin TL civarında, eski daireler ise 150-200 Bin TL arasında. Manavkuyu'nun batısında bulunan ve MİA (Merkezi İş Alanları) bölgesi olarak ilan edilmiş Alsancak-Turan şeridinin yüksek yoğunluklu gelişimi, Manavkuyu için ayrı bir cazibe oluşturacak. 


Manhattan projesi 


Bu projeyle Alsancak Limanı ile Turan arasındaki 5 milyon metrekarelik bir alan içerisinde gökdelenler yapılması öngörülüyor zaten gökdelenler yükselmeye başladı bile... 


2) Karşıyaka, Çiğli Bostanlı ve Mavişehir 


Karşıyaka, Bostanlı ve Mavişehir bölgesinin yıllardır süregelen prestijli cazibesi, düzenli yerleşimi ile İzmirlilerin konut alımında ilk tercih ettikleri bölgeler. 

Bu bölgelerde hızla yeni projeler yükseliyor. Çevre yoluna yakın bölgelerde metro, sahil tarafında ise vapur ulaşımı bu bölgenin daha keyifli olmasını sağlıyor. Çiğli son 1-2 yılda yüzde ıoo'e yakın prim yaptı. Burada iyi konut projeleri dikkat çekiyor. Uzun vadede burasının daha da değerlenmesi yüksek ihtimal...  Proje seçerken seçici olmakta fayda var. Ayrıca seçim yaparken ulaşım da gözardı edilmemeli. 


3) Harmandalı gözde olabilir 

İzmir'de değer kazanacak en iyi yerlerden biri Menemen Kent 2 ve özellikle Çiğli Harmandalı bölgesi olarak görülüyor... Harmandalı çöplüğü çok yakın zamanda kaldırılacak. 


Bundan sonra Harmandalı, İstanbul'un Halkalı'sı gibi inşaatçıların gözdesi olacak. Bu çöplüğün kalkması ile birlikte değer artışının yüzde 50'lere vurabileceğini tahmin etmek zor değil, zaten burada konut ve arsa fiyatlarına yavaş yavaş yansımalar görünüyor. Çiğli Harmandalı bölgesindeki mevcut yapılaşma orta yoğunluklu. Bu bölgedeki boş alanlar ise yüksek yoğunluk ile planlandı. 


Rekreasyon alanları Evka ile Egekent arasında kalan yerlerde emsalin yüksekliği tercih sebebi olabilir. 

Harmandalı bölgesinde atık bertaraf ve buna ilişkin depolama tesis alanları planlı... Çiğli Harmandalı şeridinde, rekreasyon alanı olarak ayrılan yer ile yine bunun hemen kuzeyinde kentsel yeşil alanlar olarak tanımlanan bölge yer almaktadır. Bu güzergahta Ulukent ve Koyundere çevresindeki boşluklar orta yoğunluklu olacaktır. 


4) Yeniden Bornova

Bornova, 1980’lerin başında adeta yağmalanan ve şehir planlamacılığının sınıfta kaldığı bir ilçe... Türkiye’de yabancı yatırımcının ilk göz ağrısı olan Bornova, taş bir kente büründü. Ancak metronun buraya adım atmasıyla yeniden kent, cazip bir hale getirdi. Bornova çok büyüyor; artık İzmir’in önemli merkezlerinden biri. Bornova’nın merkezi artık insan yoğunluğunun yükünü kaldıramıyor belki ama merkezdeki yeni konut projelerine daha çok ağırlık verilmeli. Çok yakın gelecekte Bornova merkezinde yeni bir yapılanma daha çok göze çarpacak. Bornova merkezi çok değer kazanabilir. Özellikle ofis projeleri için Bornova gözden kaçırmamalı.


5) Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla yine revaçta

Gelelim Narlıdere, Güzelbahçe, Urla üçgenine... Bu bölge, bir zamanlar İzmirlilerin teğet geçtikleri bir yerdi ancak şimdi hayalleri süsleyen bir bölge oldu. Maalesef Narlıdere ve Güzelbahçe; İstanbul Avcılar bölgesi gibi niteliksiz bir görünüme büründü bile. Tabii Çeşme Otoyolu’nun bu bölgeden geçmesi, bu bölgeyi daha cazip hale getiriyor. Özellikle Güzelbahçe; şehirden biraz olsun uzaklaşmak isteyenler için ideal. Urla İskele’yi ise herkesin görmesi gerekiyor...



Milliyet Ek



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler