29 / 03 / 2024

İstanbul'un yıldızı parlayan bölgesi Büyükçekmece!

 İstanbul'un yıldızı parlayan bölgesi Büyükçekmece!

Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın; “Büyükçekmece, İstanbul ’un yıldızı parlayan yeni yerleşim merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Özellikle villa projeleri için İstanbul’daki en önemli bölgelerden biri olan Büyükçekmece’ye gelen yatırımcı sayısı kısa süre içerisinde daha da artacak” şeklinde konuştu.


Büyükçekmece Bölgesi’nde 2.markalı konut projesi BatıMahal’e başlamaya hazırlanan Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın; “Büyükçekmece,  İstanbul  ’un yıldızı parlayan yeni yerleşim merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Özellikle villa projeleri için İstanbul’daki en önemli bölgelerden biri olan Büyükçekmece’ye gelen yatırımcı sayısı kısa süre içerisinde daha da artacak” şeklinde konuştu. 


Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, “Yapılacak olan 3.köprü ve 3.havaalanı ile Siliviri’de planlanan liman Büyükçekmece’nin stratejik bir bölge olmasını sağlayacak. Çerkezköy’ün Türkiye’nin en büyük 2.organize sanayi bölgesi olması ise bölgeye ayrıca değer katıyor. İstanbul’da arsa arzının hala karşılanabildiği birkaç ilçeden birisi olan bölge, yaşanan bu gelişmelerle birlikte son dönemde hızlı bir kentleşme sürecine girdi. Özellikle nitelikli konut ve villa projelerinin oluşturduğu bir inşaat hareketliliği yaşanmaya başladı. Birçok büyük firma bölgede proje geliştiriyor. Önümüzdeki 3 yılda çok büyük projelerin bölgede yükseldiğini göreceğiz” dedi.

Bölgeye özellikle iş yeri yakın lokasyonlarda olup, mevcut yaşam standardını geliştirmek isteyen yerli yatırımcılardan yoğun talep olduğunu belirten Hakan Yalçın; “Bununla birlikte Büyükçekmece’ye şehircilik açısından baktığımızda yerleşim, imar, altyapı, çevre sorunlarını şehircilik donanımı ile çözmüş, gelişen çehresiyle bir dünya kenti olmaya aday bir ilçe olduğunu görüyoruz. Bunlarda yerli yatırımcıyı bölgeye çeken önemli etmenler. Yakın loskasyonlardaki kentsel dönüşüm çalışmaları, deprem tehdidi ve sahil hattında müstakil yaşam içinde bulunanların yeni yer arayışları da bölgede ciddi bir talep yaratıyor” şeklinde konuştu.

Mütekabiliyet Yasası’ndan sonra yabancı yatırımcılardan da bölgeye ciddi talep gelmeye başladığını belirten Hakan Yalçın son olarak, özellikle kaliteyi arayan Ortadoğu ve Körfez ülkeleri yatırımcılarından yoğun ilgi gördüklerini söyledi. 




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler