28 / 03 / 2024

İş Bankası'ndan 16 farklı çeşit konut kredisi imkanı!

 İş Bankası'ndan 16 farklı çeşit konut kredisi imkanı!

İş Bankası konut sahibi olmak isteyen tüketicilere 16 farklı çeşitte konut kredisi imkanı sunuyor. İş Bankası konut alıcılarına ve müteahhitlere finans desteği vermeye devam ediyor...



Banka, konut sahibi olmak isteyen tüketicilere 16 farklı çeşitte kredi imkanı sunuyor. Türkiye İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki, konut sektörünün büyüme göstermeye devam edeceğini belirterek “Artan ve değişen ihtiyaçların en uygun ve en hızlı şekilde giderilmesi amacıyla müşterilerimize, ‘Sabit Taksitli’, ‘Kişiye Özel’, ‘Evden Eve’, ‘Düşük Ödemelerle Başlayan’, ‘Eşit Anapara Ödemeli’ ve ‘Her şey Dahil’ ev kredileri başta olmak üzere toplam 16 adet konut kredisi ürünü sunuyoruz” diye konuştu.


Türk insanının hayatında ev sahibi olmanın yuva sahibi olma anlamına geldiğini dile getiren Haki şöyle devam etti: “Bizde Ev Kredisi ürünümüzle müşterilerimizi ‘yuva sahibi yapmak’ fikrine odaklanıyoruz ve bu süreçte müşterilerimizin her türlü ihtiyacına yönelik destek vermeyi hedefliyoruz. Farklı müşteri gruplarının farklı ihtiyaçlarına cevap vermek üzere halihazırda sunduğumuz 16 farklı kişiselleştirilmiş konut finansman paketine ilave olarak sunulan alternatifleri genişletmek amacıyla sektörde faaliyet gösteren güvenilir müteahhit firmalarla iş ortaklıkları geliştiriyoruz ve değişen müşteri ihtiyaçlarına göre yeni ürünler hazırlıyoruz.


Kentsel Dönüşüm Destek Kredisi


Kentsel dönüşüm projelerine de yeni ürünler ile destek olmaya devam ettiklerini ifade eden Haki şöyle devam etti: “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında oluşacak müşteri ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, mevcut binaların yıkılıp yerine yeni konutların inşa edilmesinin finansmanı amacıyla ‘Kentsel Dönüşüm Konut/İşyeri Yapım Kredisi’; mevcut binaların yıkılmadan güçlendirilerek depreme dayanıklı hale getirilmesinin finansmanı amacıyla da ‘Kentsel Dönüşüm Konut/İşyeri Güçlendirme Kredisi’ adıyla yeni konut kredisi ürünlerini Türkiye’de ilk olarak geliştirdik.


Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği imkânları riskli binada hak sahibi olan kişilerin yanı sıra bu taşınmazlarda belirli bir süre kiracı olarak ikamet etmiş müşterilere de tanınıyor.Konut almak isteyen tüketicilere tavsiyelerde bulunan Haki şunları söyledi: “Tüketicilere öncelikle ihtiyaçlarına yönelik konut aramalarını öneriyoruz. Ayrıca tüketicilerin satın almaya karar verdikleri konutu, gerek inşaatın projeye uygunluğu gerekse konut üzerinde mülkiyeti sınırlayıcı herhangi bir konu olup olmadığı gibi hususlarda analiz etmesi gerekir. Konutun kredi ile alınıyor olması halinde, belirtilen araştırmaların her halükarda banka tarafından talep edilen değerleme işlemleri çerçevesinde, konusunda uzman firmalarca yapılmakta olduğu düşünüldüğünde, tüketicilere düşen sorumluluk, ödeme güçleri ve ileriye yönelik gelirleri üzerindeki ihtimallerin göz önünde bulundurulması olacaktır.”


Kredi Pazarı



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri