26 / 04 / 2024

Fikirtepe'deki müteahhitler zararda!

Fikirtepe'deki müteahhitler zararda!

İstanbul-Fikirtepe' de yaşanan bürokratik engeller müteahhitleri isyan ettirdi. Fikirtepe'de yaşayan ailelerin sözleşme gereği kiralarını ödeyen müteahhitler, uzayan prosedürler nedeniyle her ay milyonlarca lira kira ödüyor...


Kentsel dönüşümün sembol ismi Fikirtepe'de bürokrasi sıkıntısı yaşanıyor. Müteahhitler 9 ayda aldıkları ruhsat nedeniyle milyonlarca lira zararda.



Kentsel dönüşümün ilk başladığı bölge olan İstanbul-Fikirtepe'de yaşanan bürokratik engeller müteahhitleri isyan ettirdi. Fikirtepe'de yaşayan ailelerin sözleşme gereği kiralarını ödeyen müteahhitler, uzayan prosedürler nedeniyle her ay milyonlarca lira kira ödüyor. Fikirtepe'nin 9 adasında proje yapmayı planlayan Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, ruhsat almak için 9 ay beklediklerini söyledi. Selimoğlu, "Ruhsatı daha yeni aldık. Şimdi de tapuda bekliyoruz. Bürokrasi çok yavaş işliyor. Her ay 1 milyon TL kira ödüyorum. Ödediğimiz rakam 9 milyonu geçti" dedi. Bürokratik sıkıntıların ne zaman çözüleceğini öngöremediklerini vurgulayan Selimoğlu, "Bölgede yollar belediyeye mi Hazine'ye mi devredilecek henüz belirlenemedi. Kurumlar arası çekişmeler var. Bunun gibi sorunlar nedeniyle süreç tıkandı" diye konuştu. Hızır Selimoğlu, Fikirtepe'de sözleşmeyi yüzde 100 tamamlayan birkaç firmadan biri olduklarını da sözlerine ekledi. 


BALON YOK, FAİZ % 0.65'E İNMELİ

Hızır Selimoğlu, son dönemde gündeme gelen konut sektöründe 'balon var' sözlerine de inanmadığını dile getirdi. Eski konutların depreme dayanıklı olmadığını bu nedenle yenilenmesi gerektiğini belirten Selimoğlu, "Bu dönüşüm sektörde her zaman bir talep yaratır" dedi. Türkiye'nin son bir yıldır siyasi açıdan sıkıntılı günler yaşadığını dile getiren Selimoğlu, "Türkiye tarihinde ilk defa muhalefet dışında muhalefet oluştu. Bu yapı faizlerin artmasını istedi. Bunu da başardı. Bu oluşum ekonomiye ciddi zarar verdi" dedi. Son bir yıl öncesine kadar faizlerin düşük, talebin çok yüksek olduğunu vurgulayan Selimoğlu, "Kredi faiz oranı yüzde 0.65'lere düşmeli. O zaman ekonomi ivme kazanır" diye konuştu.


METREKARE FİYATLARI 17 BİN TL'LERİ BULACAK

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümün pilot projesi olarak örnek teşkil edeceğini ifade eden Selimoğlu, bugün metrekaresi 5.500- 6000 TL olan bölgedeki konut fiyatlarının dönüşüm bittiğinde 16- 17 bin TL'lere çıkabileceğini vurguladı. Çeşme'deki projeyle ilgili de bilgi veren Selimoğlu, Çeşme'nin bir eğlence ve tatil mekanı olarak Bodrum ile yarıştığını, grup olarak da Çeşme'ye ağırlık verdiklerini ifade etti. Selimoğlu, "80 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz Selimoğlu Çeşme villalarını teslime başladık. Bu yatırımla 1 yılda 240 villa inşa edeceğiz. Fiyatlar 450 bin TL ile 1 milyon 100 bin TL arasında. Bölgede yeni projeler için görüşmelerimiz sürüyor" dedi.


Seda Tabak/ Sabah 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler