16 / 05 / 2024

Borsa'da bir haftalık kayıp 45 milyar lira!

 Borsa'da bir haftalık kayıp 45 milyar lira!

İSTANBUL merkezli operasyon ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) parasal genişlemeyi azaltma kararının Borsa İstanbul'a faturası kabarıyor. Borsadaki şirketlerin piyasa değeri 16 Aralık'tan bu yana 45 milyar lira düştü...



Borsa İstanbul'da son bir haftadaki kayıp yüzde 8'i geçti. Şirketlerin toplam piyasa değeri ise 45 milyar lira eridi. 


İSTANBUL merkezli operasyon ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) parasal genişlemeyi azaltma kararının Borsa İstanbul'a faturası kabarıyor. Borsadaki şirketlerin piyasa değeri 16 Aralık'tan bu yana 45 milyar lira düştü. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri FED kararı ve operasyon öncesi 16 Aralık'ta 557 milyar liraydı. Dünkü kapanışta ise borsanın piyasa değeri 512 milyar liraya kadar geriledi. Borsada dünkü kayıp yüzde 2.14 olurken 16 Aralık'tan bu yana yaşanan düşüş yüzde 8'i aştı. 


Halkbank hisselerinde düşüş yüzde 1.52 olurken opearasyon kapsamında gözaltına alman Genel Müdürü ve iki yönetim kurulu üyesi serbest bırakılan Emlak Konut GYO hisseleri ise Cuma günkü kapamş fiyatından işlem gördü. 


Öte yandan Koza Altın ve Bank Asya hisseleri sert değer kaybetti. Koza İpek Holding'in ana hissedarlanndan olduğu İpek Doğal Enerji, Koza Anadolu Madencilik ve Koza Altın hisseleri yüzde 6.6 ile 11.24 arasında değer kaybetti. Bank Asya'daki kayıp ise yüzde 11.11 olarak gerçekleşti. 


Star Gazetesi