26 / 04 / 2024

TOKİ Amasya Suluova'da 665 yeni konut yapacak!

TOKİ Amasya Suluova'da 665 yeni konut yapacak!

TOKİ, Amasya'nın Suluova ilçesindeki Borsa Mahaliesi'nde ürettiği 665 konuttan oluşan uygulamayla bölge sakinlerinin ihtiyaçlarına yanıt verecek yeni bir yaşam alanı hayata geçirecek.


Kentte ve kırda sürdürülebilir yerleşimler oluşturma hedefiyle yeni projeler geliştiren TOKİ, Amasya'nın Suluova ilçesindeki Borsa Mahaliesi'nde ürettiği 665 konuttan oluşan uygulamayla bölge sakinlerinin ihtiyaçlarına yanıt verecek yeni bir yaşam alanı kuruyor.


İnsan-şehir ilişkisini gözeten bir anlayışla herkesin yeterli ve yaşanabilir konut sahibi olması için çalışan TOKİ'nin dar ve orta gelirlilere dönük geliştirdiği 665 konutluk proje, farklı aile yapıları ve ihtiyaçlar dikkate alınarak oluşturuldu. 2+1 oda planına sahip net 74,62 metrekare büyüklüğündeki konutlar 149 adet planlanırken, 96,3 metrekare büyüklüğündeki 3+1 planlı konutlar 362 ve 122,59 metrekare büyüklüğündeki 4+1 konutlar 154 adet olacak şekilde tasarlandı.


TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; şehir merkezine 10 dakikalık yürüme mesafesinde 120 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen projede 26 blok şeklinde planlanan 665 daire, beş hizmetli dairesi, cami, kreş ve bloklara paylaştırılan 30 dükkân bulunuyor.


ZEMİN KATLARDA YÖRESEL TAŞ KAPLAMALAR

Zemin üzerine 5 ve 6 kat yüksekliğindeki konutlardan oluşan projede modern ve yerel mimari birlikteliği öne çıkıyor. Konutların dış cephelerinde dekoratif uygulamalar göze çarparken, zemin kat seviyesinde yöresel taş kaplamalar bulunuyor. Güvenli yapılar ve nitelikli çevre imkânı sunan yaşam merkezinin planlamasında bölge sakinlerinin güven ve konforu ile araç trafiğinden etkilenmemeleri esas alındı.


25 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Konutların, peyzaj alanlarından en yüksek faydayı sağlayacak şekilde konumlandırılan yerleşim alanı, görsel açıdan zenginlik sunan nitelikli bitkisel peyzaj elemanlarıyla zenginleştirildi. Yaklaşık 25 bin metrekarelik yeşil alanın yer aldığı projede farklı türde 6 bin 280 adet bitki dikildi. Konut alanında insanların etkileşim içinde olacağı, farklı ihtiyaçların karşılanacağı üç adet basketbol sahası ve çocuk oyun grubu, iki adet açık hava spor alanı, fitness grupları, yürüyüş yolları, oturma grupları, gazebolar, dekoratif yürüyüş yolları, pergoleli oturma alanları bulunuyor. Projede ayrıca engelli otoparkları dâhil toplam 2 bin 30 araçlık otopark yer alıyor.

 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri