28 / 03 / 2024

Bakanlık çürük demir denetimini hızlandırdı!

 Bakanlık çürük demir denetimini hızlandırdı!

2014 yılında hazır beton üretimini mercek altına alan Bakanlık, şimdi de ‘çürük demir’ denetimine hız verdi. Sektöre yönelik çok sert denetim yaptıklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bazı inşaat malzemesi ürünlerinin toplanarak iade edildiğini söyledi.



Türkiye'de konut satışı 2014 yılında 1.1 milyonu bulurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaatları mesken tuttu. 2014 yılında hazır beton üretimini mercek altına alan Bakanlık, şimdi de ‘çürük demir’ denetimine hız verdi.


2014 yılında hazır beton üretimini mercek altına alan Bakanlık, şimdi de ‘çürük demir’ denetimine hız verdi. Sektöre yönelik çok sert denetim yaptıklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bazı inşaat malzemesi ürünlerinin toplanarak iade edildiğini söyledi. Demir denetiminde kötü mal üretenlerin tepkisini çektiklerini ifade eden Bakan Güllüce “Biz milletin canını malını koruyoruz. Demir üretiyorsan kaliteli üreteceksin, üretemiyorsan üretmeyeceksin, ben cebimde laboratuar tesisi taşıyıp, demir alırken onu kurup demir alamam” dedi.


Kimse gocunmasın


Türkiye’nin farklı şehirlerinde her yıl onbinlerce konut inşa edildiğine dikkat çeken Güllüce, vatandaşın devletine güvenip demir aldığını kaydetti. “Üretemiyorsan ben toplatırım cezayı da basarım” diyen Güllüce “Standartlar neyi gerektiriyorsa ona göre üretim yapacaksın. Vatandaşa hileli hurdalı demir satmayacaksın. Uğraşıyoruz kimse gocunmasın. Malı güzel olan sevinsin” dedi. Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon civarında konut bulunuyor. Türkiye’nin her yıl nüfus artışına paralel olarak 500-600 bin yeni konuta ihtiyacı bulunuyor. Çevre Bakanlığı da her yıl yüzbinlerce konutu mercek altında tutuyor. 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm kapsamında ise 6.5-7 milyon riskli binanın yıkılması planlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazır beton ve demir başta olmak üzere inşaat sektöründe kullanılan malzemelere yönelik kalite denetimleri devam ederken, vatandaşın da dikkatli olması gerektiği uyarısı yapılıyor. Uzmanlar, projeyi inşa eden firmanın güvenilirliğinin önemli olduğunu belirterek, sadece görünen yüzeylere değil detaylara da dikkat edilmesi, sonradan sürprizlerle karşılaşmamak için konutun ses ve ısı yalıtımına bakılması gerektiğini ve binanın konutun inşaat malzemesinin kalitesinin önemli olduğunu söylüyor.



Star 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler