29 / 03 / 2024

Ağaoğlu Bakırköy 46 projesine mühür vuruldu!

 Ağaoğlu Bakırköy 46 projesine mühür vuruldu!

Ağaoğlu'nun Bakırköy'deki Bakırköy 46 inşaat projesine mühür vuruldu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu proje ruhsatının değil, planın iptal olduğunu söyleyerek karara itiraz edeceklerini söyledi.




Büyük Rüşvet Operasyonu kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan işadamı Ali Ağaoğlu'na bir darbe de Bakırköy Belediyesi'nden geldi. Ağaoğlu'nun Bakırköy'deki Bakırköy 46 inşaat projesine mühür vuruldu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu proje ruhsatının değil, planın iptal olduğunu söyleyerek karara itiraz edeceklerini söyledi.


Ağaoğlu, Hürriyet'e 8 saatlik sorgusunda ‘Bakırköy 46’ projesiyle ilgili sorular sorulduğunu söylemişti.


AĞAOĞLU: İTİRAZ EDECEĞİZ

Konuyla ilgili Hürriyet'e değerlendirme yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu proje ruhsatının değil, planın iptal olduğunu söyledi. Kararı öğleden sonra duyduklarını belirten Ağaoğlu, Pazartesi günü itiraz haklarını kullanacaklarını dile getirdi. Ağaoğlu, “Kurumlar arası çekişmenin sonucunu yaşıyoruz. Neticede bize ruhsat veren de Bakırköy Belediyesi. Sapla saman karıştı. Ama unutmayalım ki yanlış hesap Bağdat’tan döner” dedi.


HİPODROM KARŞISINDA PLANLANDI

Bakırköy 46 projesi, İstanbul'daki Veliefendi Hipodromu’nun karşısında yaklaşık 45.500 m2 alan üzerine inşa edilmesi planlanıyor. Projede, yükseklikleri 22 kattan oluşacak 5 blokta 1.215 adet konut ve 3 blokta 12 adet villa olmak üzere toplamda 1.227 adet konut bulunmaktadır. roje alanının % 81’i yeşil alan olarak planlanırken, yine proje kapsamında etrafı kumsal ile çevrilmiş bir açık havuz ve açık havuzu çevreleyen bir gölet yer almaktadır.


Hürriyet