28 / 03 / 2024

ABD'li şirketler Türkiye'de yatırım yapacak!

 ABD'li şirketler Türkiye'de yatırım yapacak!

Türk Amerikan İşadamları Derneği ( TABA/AmCham ) Onursal Başkanı Zeynel Abidin Erdem, 10 Amerikan şirketinin Virginia Ekonomi Forumu kapsamında Türkiye' de iş yapmayı hedeflediğini belirtti...



10 Amerikan şirketi Virginia Ekonomi Forumu kapsamında Türkiye'de iş yapmayı hedefliyor. Amerikalı firmalar İstanbul'da ve Ankara'da 100'den fazla Türk şirketiyle görüşme yapacak


Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/AmCham) Onursal Başkanı Zeynel Abidin Erdem, 10 Amerikan şirketinin Virginia Ekonomi Forumu kapsamında Türkiye'de iş yapmayı hedeflediğini belirterek, "Amerikalı firmalar İstanbul'da ve Ankara'da 100'den fazla Türk şirketiyle görüşme yapacak. Umarım Türkiye'de yatırım fırsatı bulurlar" dedi.


ABD'nin Virginia Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ortaklığı ve TABA katkılarıyla düzenlenen Virginia Ekonomi Forumu'nun ilk ayağı İstanbul'da başladı.


Etkinliğin açılışında konuşan Erdem, şirketlerin Türkiye'de öncelikle Bilişim Teknolojisi (IT) alanında yatırım yapmak istediğine dikkati çekerek, savunma, güvenlik ve IT alanları olmak üzere farklı sektörlerde hizmet veren 10 Amerikan firma yetkilisinin Türkiye'de yatırım ve ortaklık kurmak için ikili görüşmeler gerçekleştireceğini söyledi.


Türkiye'nin herkese barışçıl bir yatırım alanı yaratmaya çalıştığını ve kendilerinin de buna destek verdiğini vurgulayan Erdem, şunları kaydetti:


"Program için 10 şirket kendi talepleri üzerine başvurdular. Amerikalı firmalar, 5 gün sürecek program dahilinde İstanbul ve Ankara'da 100'den fazla Türk şirketiyle görüşme yapacak. Umarım Türkiye'de yatırım yapma fırsatı bulurlar. Bu firmaları Türkiye'ye çekmek, ticaret yapmak yalnızca para kazanmak değildir, ortak güvenliktir. İnsanların bir arada sermaye kurup, emek harcayıp, iş konusunda yeni alanlar sağlamaları ülkeler için önemlidir. Dolayısıyla, Türkiye bu hedefi amaç edinmiştir."


Amerikan firmalarının yetkilileri, 9 Nisan'a kadar İstanbul'da, 10-11 Nisan tarihlerinde ise Ankara'da ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Görüşmeler sonucunda Türk ve Amerikan firmaları arasında iş birlikleri ve ortaklıklar hedeflendiği gibi katılımcılar ABD pazarındaki yeni alanlar ve yeni teknolojiler hakkında da bilgi edinebilecek.



Dünya