28 / 03 / 2024

550 Arap yatırımcı ve iş adamı ev almaya geliyor!

 550 Arap yatırımcı ve iş adamı ev almaya geliyor!

İstanbul Türk gayrimenkul şirketlerinin ekim ayında Dubai' ye 30 şirketle yaptığı çıkarmanın ardından, Körfez ülkelerinden 550 kişilik yatırımcı grubu, projelerle ilgili görüşmek üzere Türkiye'ye geliyor...



Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden 550 kişilik Arap yatırımcı ve iş adamı grubu, 5-8 Aralıkta Türkiye'de olacak. 


İSTANBUL Türk gayrimenkul şirketlerinin ekim ayında Dubai'ye 30 şirketle yaptığı çıkarmanın ardından, Körfez ülkelerinden 550 kişilik yatırımcı grubu, projelerle ilgili görüşmek üzere Türkiye'ye geliyor. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman gibi ülkelerde 200 milyar dolarlık fon ve sermayeyi yöneten şirketlerin sahipleri ve üst düzey yöneticileri, gayrimenkul yatırım fırsatlarını yerinde görecek. Suudi Arabistan Daleel Grubu ve CNR Holding iş birliği ile İstanbul'da "Emlak 2013" adıyla düzenlenecek organizasyon kapsamında Türk-Körfez Gayrimenkul Yatırım ve İş Birliği Fuar ve Kongresi gerçekleştirilecek. 5 Aralık'ta başlayıp 8 Aralık'ta sona erecek organizasyon kapsamında, Türkiye'deki emlak projelerini yerinde görecek olan Racihi Ailesi, Al Şitri, Al Kahtani, Al Zamel gibi iş adamları, Türkiye'de gayrimenkul almak için adeta birbiriyle yarışıyor. Fuarı CNR ile birlikte düzenleyen ve gazetemize konuşan Suudi Arabistanlı Daleel Turkiya Group Başkanı Muhammed Mufarreh, Körfez'den 200 milyar dolarlık gayrimenkul sermayesinin Türkiye'de yatırıma hazır olduğunu, 3. havaalanı, 3. köprü, Kanal İstanbul gibi dev yatırımların gayrimenkul sektörünün kıymetini artırdığım ifade etti. 


GERİDE 2.5 TRİLYON DOLAR VAR 


Suudi Arabistanlı Daleel Turkiya Group Başkanı Muhammed Mufarreh, 2.5 trilyon dolarlık Arap fonları ve sermayesinden Türkiye'nin pay almasını istediklerini söyledi. Mufarreh, "Türkiye krizden etkilenmedi Aksine dışa açılma sürecinde gelişti. Bu da birçok grubun yatırım iştahını artırdı" dedi.


HAYRETTİN TURAN/ Türkiye Gazetesi