28 / 03 / 2024

25 Türk müteahhitlik firması dünyanın en en iyileri arasında!

25 Türk müteahhitlik firması dünyanın en en iyileri arasında!

ENR (Engineering News Record) dünyanın en büyük uluslararası inşaat firmalarını açıkladı. Türk müteahhitler, yayınlanan 30 farklı faaliyet kategorisinde toplam 25 firma ile yer alarak tüm dünyada en iyiler arasına girmeyi başardı.


ENR (Engineering News Record), ilk kez çeşitli faaliyet alanlarında üstlendikleri projelere göre dünyanın en büyük uluslararası inşaat firmalarını açıkladı. 


Türk müteahhitler, yayınlanan 30 farklı faaliyet kategorisinde toplam 25 firma ile yer alarak tüm dünyada en iyiler arasına girmeyi başardı.


TMB Başkanı Emin Sazak, “Türk müteahhitlerin uluslararası faaliyetlerinin 42 yıllık serüveninde 2000’li yıllar pazarların ve projelerin çeşitlendiği, yıllık uluslararası iş hacminin 10 kattan fazla artış gösterdiği, bu açıdan dikkat çekici bir rekabet gücü patlaması yaşandığı ve dünya markalığına yöneliş eğilimlerinin başladığı dönem olmuştur. 

2010’lu yıllar ise Türk müteahhitlerin dünyada uzmanlıkları ile de rekabet güçlerini kanıtladıkları bir dönem olarak anılacaktır. ENR tarafından küresel ölçekte ve 30 faaliyet alanı bazında yapılan sıralamada 25 firmamızın öne çıkmış olması bunu kanıtlamakta, Türk müteahhitliğinin yeni ve iddialı bir dönüşüm sürecinde başarıyla yol aldığına işaret etmektedir. Bundan büyük gurur duyuyoruz” dedi.


ENR’nin geçmiş yıllarda yaptığı sıralamalarda sektörel ayırımlara gidilmiyordu.



En büyük müteahhitler listesindeki Türk firmaları için tıklayın



Dünya



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri