04 / 05 / 2024

Sapphire Türkiye'nin yeni simgesi oldu!

Sapphire Türkiye'nin yeni simgesi oldu!

Ekonomide yaşanan hızlı gelişmenin bir göstergesi de birbiri ardına yükselen gökdelenler... Son 6 yılda İstanbul Levent'te 40 gökdelen inşa edildi, yenileri de sırada. Bu gelişme dış basının da dikkatini çekti...


Sapphire'in havadan görüntüleri için tıklayınız

Sapphire'in havadan videosu için tıklayınız

Sapphire'in seyir terası için tıklayınız

Türkiye ekonomideki hamleleriyle tüm dünyada kendinden söz ettirirken, hızlı yükselen gökdelenleriyle de dikkat çekiyor. Ekonomideki hızlı gelişme, gökdelenlerle de kendini gösteriyor. İstanbul Levent'te birbiri ardına kuleler yükseliyor.

29 TANESİ DE SIRADA
Son 6 yılda Levent'te 40 gökdelen inşa edilirken, 2015 yılına kadar bunlara 29 yeni kulenin daha katılması bekleniyor. Dünya basınının da dikkatini çeken durum, İspanya'nın El Pais gazetesinde, "Levent ve Maslak'taki göğe doğru yarış, Türk ekonomik mucizesinin en görünür kısmı" şeklinde yorumlandı. Haberde, Levent'ten, "Sanayi bölgesinden finans merkezine, banliyöden Türk bankacılık merkezinin kalbine dönüştü" şeklinde bahsedildi. El Pais, İstanbul Levent'te yükselen gökdelenlere en son eklenen ve Avrupa'nın en yüksek binası olan Sapphire'i de haberinde geniş yer ayırdı.

YAŞAM MERKEZİ...
Levent'in İstanbul'un birçok yüzlerinden biri haline gelmeyi hedeflediğine de haberinde yer veren El Pais gazetesi, Levent'i "Yüksek binaları olan bir iş bölgesi ve giderek daha çok yaşanan bir yer" şeklinde niteledi.

1 DAKiKADA ZiRVE
EL Pais'in haberinde Levent'te inşa edilen Sapphire binasına da değinildi.
Haberde Sapphire için "Avrupa'nın en yüksek gökdeleni ve ülkenin ilk ekolojik binası. Bina Türkiye'nin yaşadığı ekonomik mucizenin yeni simgesi" ifadesi kullanılırken, şunlar kaydedildi: "261 metreyi tırmanmak sadece 1 dakika sürüyor. Sapphire'in 42'nci katındaki terası muhteşem bir manzara sunuyor."
Takvim