29 / 04 / 2024

Renaissance İstanbul Bosphorus açılıyor!

 Renaissance İstanbul Bosphorus açılıyor!

Polat Holding’in İstanbul Balmumcu’da 120 milyon dolara hayata geçirdiği Renaissance İstanbul Bosphorus oteli, bugün hizmete açılıyor


İstanbul Yeşilköy ve Erzurum’dan sonra üçüncü otel yatırımını gerçekleştiren Polat Holding, 24 yıldır faaliyette olduğu turizm sektöründe ilerlemeyi hedefliyor. Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, dünyada 3 bin otele sahip ve Renaissance markasını çatısı altında bulunduran Marriott’un ‘kartopu’ gibi büyüdüğünü belirterek, “Marriott ile yaptıkları anlaşmayla İstanbul’da fırsat buldukça yeni oteller açacağız” dedi.


2.5 senede açıldı


İbrahim Polat, 2008’de araziyi satın aldıklarını belirterek, “Araziyi satın aldığımız kişi de burada otel yapılmasını istiyordu. Ruhsatları da alınmıştı, temeli atacak şekilde araziyi satın aldık ve hemen çalışmalara başladık. Türkiye’de inşaat yapmak kolay ancak bürokrasi var. Eğer bürokrasi olmasaydı oteli 18 ayda oteli açardık” diye konuştu. Toplam 212 odalı otelde, 26 suit ve başkan suiti de bulunuyor. Konaklama fiyatlarının 200 ile 2500 Euro arasında değiştiği otelde, akıllı bina özelliklerine sahip. LEED sertifikası için başvuruda bulunulan otelin halıları, duvar kaplamaları yanmaz malzemeden yapıldı. Otelde, geçtiğimiz günlerde yanan Polat Tower’daki gibi can güvenliğini öne çıkaran otomasyon sistemi bulunuyor.


5 yıldızlı oteli satacak


Polat Holding’in otel yatırımları hakkında bilgi veren Mali İşler Grubu Başkanı Baran Demir, İstanbul’da Basın Ekspres yolu üzerinde otel inşa ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “212 Alışveriş Merkezi’nin yanındaki arazide 380 odalı 5 yıldızlı bir otel projesi yapıyoruz. Yeşilköy’deki otelimize yakın durumda bulunduğu için bu oteli anahtar teslimi olarak satmak istiyoruz. Bu proje için 200 milyon dolar fiyat belirledik.”

Hürriyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri