27 / 04 / 2024

Pendik'de satılık fabrika binası! İcradan!

Pendik'de satılık fabrika binası! İcradan!

Pendik 2. İcra Müdürlüğü, bir borçtan dolayı Pendik Şeyhli Mahallesi'nde yer alan 1494 metrekare yüzölçümündeki arsa ve üzerindeki binayı satmak üzere harekete geçti


Pendik 2. İcra Müdürlüğü, bir borçtan dolayı Pendik Şeyhli Mahallesi'nde yer alan 1494 metrekare yüzölçümündeki arsa ve üzerindeki binayı satmak üzere harekete geçti.

Yapılan açıklamalara göre Pendik Kurtköy sanayi imar alanı içinde kalan arsa üzerinde birde 5 bin 850 metrekare kullanım alanı olan bir bina bulunuyor. Müdürlük, gayrimenkul için 4 milyon 300 bin lira kıymet belirlerken ilk satış 25 Ekim 2011 tarihinde Pendik 2. İcra Müdürlüğü'nde gerçekleşecek.

Pendik 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

PENDİK 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Dosya No:2010/944 TAL

Bir borçtan dolayı hacizli bulunan ve aşağıda özellikleri yazılı taşınmazın açık arttırma sureti ile satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir.

Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılmaması ve ya adresleri bilinmeyenler içinde işbu satış ilanının Hanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur. TAPU KAYDI: İstanbul İli, Pendik İlçesi, Şeyhli Mahallesi 7477 Ada 1 Parselde kayıtlı 1.494,46m2 arsa nitelikli taşınmazın tamamı

İMAR DURUMU: Pendik Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü2nün 24/02/2010 tarih 1168/9863 sayılı imar durum yazısına göre; Pendik ilçesi, Şeyhli G22B11B2A Pafta 7477 ada 1 parsel sayılı yer; 1/1000 ölçekli 17.09.1998-17.03.2004 tasdik tarihli Şeyhli Kurtköy sanayi imar planında Kasks:0.80 Avan Proje yapılan şartlarında sanayi sahasında kalmakta olduğu anlaşılmaktadır.

HALİ HAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmaz, İstanbul İli Pendik ilçesi Şeyhli mah.7477 ada 1 parsel mahallen Ramazanoğlu Mah. Kaynarca Cad. ile kesişen Sancaktepe sokak köşesinde 37 kapı noda iki yola cepheli bodrum + zemin+ 2 normal + çekme kat görünümlü betonarme karkas sistemde inşa edilmiş binanın bulunduğu arsa nitelikteki taşınmazdır. Bina kapalı olduğundan görülememiş daha önce yapılan bilirkişi raporu ve mahallinde yapılan incelemede :eğimli olan arsada; binaya iki ayrı yoldan bodrum ve zemin katlardan girilmektedir. Kaynarca caddesi cephesi girişinde bodrum kat döşeme kotu yol kotu ile aynıdır. Kat tavanından yol cephesi boyunca konsol çıkmıştır. Sokak cephesinde zemin kattan girilmekte aynı şekilde sokak kat tavanından yola konsol çıkılmış çıkmalar diğer katlarda devam etmiştir. Zeminde takribi 1250 m2 ye oturan binaya yapılan çıkmalar ve çekme kat görünümlü kat ile birlikte toplamda takribi 5850 m2 sahalıdır. Bodrum kat;takribi 3.60m yükseklikte az sayılı odalara bölünmüş kalorifer ve elektrik dairesi kesimhane, tuvalet ve lavabo mahalleri vardır. Döşemeler seramik kaplı, duvarlar plastik badana, pencere doğramaları pvc demir korkuluklu bu katta başlayarak çatı katına çıkabilen birisi insan diğeri yük ve eşya taşıyan iki adet asansörü vardır. Bodrum, 1. ve2. normal katlarda; kat yükseklikleri takribi 3.00m dir. Döşemeler seramik pencere doğramaları pvc demontabl malzeme ile bölme duvarları mevcuttur ihtiyaca göre planlanmıştır. Katlar arasında iki adet betonarme merdiven, yük ve insan asansörleri, her katta tuvalet ve lavabo mahalleri mevcuttur. Çatı katı; Kat tavanı çatı eğitiminde betonarme olarak inşa edilmiştir. En düşük yükseklik kenarlarda takribi 2.00m dir. Katta idari bürolar showroom, yemekhane ve teras olarak bırakılmış mahaller mevcuttur. Döşemeler seramik ve parkedir. Kalorifer, elektrik, su, yangın, buhar ve hava tesisatlı bahçede zemin içerisinde su deposu ulaşım imkanları iyi sanayi yapılaşmasının belediye teknik alt yapı hizmetlerinin bulunduğu bölgededir. TAŞINMAZIN KIYMETİ: İstanbul İli, Pendik İlçesi, Şeyhli Mahallesi 7477 Ada 1 Parselde kayıtlı 1.494,43m2 arsa nitelikli taşınmazın üzerindeki yapı ile birlikte değerinin Pendik 2 icra mahkemesi 06/06/2011 gün ve 2010/566 esas 2011/253 sayılı kararı gereğince 4.300.000.00 TL (Dört milyon üç yüz bin tl) kıymet takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:
1- Birinci satış 25/10.2011günü, saat:11.30-11:40. arasında Pendik 2. icra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydı ile 04/11/2011.günü Pendik 2.icra Dairesinde saat 11.30-11.40.arasında açık artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedeller alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Katma Değer Vergisi (%18), İhale Damga Vergisi, Tapu Alım Harcı ve masrafları alıcıya ait olup Tellaliye Resmi Tapu Satım Harcı ve birikmiş vergi borcu satış bedelinden ödenecektir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masraflara dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi taktirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mehil müddeti içinde ödenmediği taktirde İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilerek 2 ihale arasındaki farktan ve geçen günlerin temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri sorumlu tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmaksızın Müdürlüğümüzce kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname ilanı gazetede yayınlandığı tarihten itibaren Müdürlüğümüzde açık bulundurulacak ve masrafı verildiği takdirde isteyene bir örneği gönderilecektir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/944 talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İİKM.126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

İlanı görmek için tıklayınız

Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com