19 / 04 / 2024

Nef MIPIM Fuarı’nın açılış organizasyonunu düzenliyor!

 Nef MIPIM Fuarı’nın açılış organizasyonunu düzenliyor!

Timur Gayrimenkul girişimi Nef, dünyada 27 trilyon dolarlık bir pazara hitap eden MIPIM Fuarı’nın açılış organizasyonunu düzenleyerek Türkiye’nin tanıtımına Nef’es verecek..


Tasarımın insanlar için bir lüks değil yaşam biçimi olmasını hedefleyen ve dünyaca ünlü mimarlık ofisleriyle Türkiye'nin ilk akıllı binalarını tasarlayan Timur Gayrimenkul girişimi Nef, dünyada 27 trilyon dolarlık bir pazara hitap eden MIPIM Fuarı’nın açılış organizasyonunu düzenleyerek Türkiye’nin tanıtımına Nef’es verecek. Bu yıl 20 bin ziyaretçi beklenen ve Cannes’da düzenlenecek MIPIM’in açılış gecesini, fuarın 24 yıllık tarihinde ikinci kez bir Türk şirketi gerçekleştirmiş olacak.

Dünyada 27 trilyon dolarlık gayrimenkul pazarının en önemli fuarlarından olan ve bu yıl Cannes’da 12-15 Mart 2013 tarihlerinde düzenlenecek MIPIM’in açılış gecesini NEF gerçekleştirecek. 80’den fazla ülkenin ve 20 bini aşkın ziyaretçinin katıldığı MIPIM Gayrimenkul Fuarı’nın 12 Mart 2013 günü düzenlenecek açılış gecesinin sponsoru olan NEF, Türk gayrimenkul pazarının tanıtımını dünya zirvesine taşıyacak. Böylece, 24 yıldır ikinci kez bir Türk şirketi MIPIM Gayrimenkul Fuarı’nın açılışında ev sahipliği yapacak.

Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, İstanbul’un birbirinden farklı köşelerinde yeni projeler üreten NEF’in sadece bir gayrimenkul geliştiricisi olmadığını, aynı zamanda uluslararası bir tasarım ve gayrimenkul markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Tasarımlarında Uluslararası Mimarların İmzası Var

Erden Timur; “NEF, 2004 yılında gayrimenkul yolculuğuna çıkarken, hem ulusal hem uluslararası düzeyde araştırmalar yaparak sektördeki eksikleri tespit etmiş, marka stratejisini de işte bu araştırmaların sonuçları doğrultusunda geliştirmiştir” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur toplantıda ayrıca NEF’in vizyonu, ödüllü uluslararası tasarımları, patenti kendisine ait buluşları ve aynı anda 4 büyük uluslararası mimarlık bürosuyla çalışan nadir şirketlerden olduğunu belirtti. Timur; “HSBC UK Headquarters ve Hearst Tower Newyork gibi projelerin yaratıcısı Foster & Partners, Dubai'deki dünyanın en yüksek binası Burj El Khalifa’nın tasarımcısı SOM, Londra'daki dünyaca ünlü Yeni Wembley Stadı’nın tasarımcısı HOK ve Autoban gibi tasarımda uluslararası isimlerle çalışıyoruz” dedi.

Uluslararası Arenada Kabul Görüyor

Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, uluslararası mimarların eserlerinin NEF’in kendi genç ve vizyoner ekibinin emeğiyle birleştiğinde, ortaya çıkan tasarımların uluslararası arenada kabul görmeye başladığına dikkat çekerek “Dünyanın en prestijli tasarım fuarlarından 100% Design London’a 17 yıllık tarihinde Türkiye’den gayrimenkul sektöründen davet edilen ilk Türk Firması NEF oldu. Her yıl, dünyanın dört bir yanından tasarımcı ve sanatçıları bir araya getiren 100% Design London’a NEF Türk bayrağını gururla taşımıştır” diye konuştu.

Dünyanın 5 kıtasında müşterisi olan ve uluslararası arenada sesini duyuran NEF, 2010 yılında NEF 163 Levent projesi ile Dünya Mimarlık Festivalinde 32 proje arasında “En İyi Konut” dalında finale kalan 9 proje arasına girmeyi başardı. 2011 yılında ‘En İyi Konut’ ve ‘En İyi Ofis’ 2012 yılında ise ‘En İyi Ofis Projesi’ kategorisinde birincilik ödüllerine layık görüldü.

Açılışı Rusların Elinden Aldı

NEF şimdi de dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarlarından MIPIM’e bu yıl açılış gecesi sponsoru olarak uluslararası marka kimliğini güçlendiriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur; “Bu; MIPIM’in 24 yıllık tarihinde bir Türk şirketinin ikinci kez açılışa sponsor olması açısından çok önemlidir. MIPIM’e bu yıl 80’den fazla ülkeden 20 binden fazla uluslararası karar verici, 1850 şirket, 4 bin 300 yatırımcı, 1650 CEO ve üst düzey yönetici katılıyor. Sırf bu rakamlar bile bu organizasyonun dünya çapındaki önemini ve böyle bir organizasyonda bu yıl Onur Ülkesi seçilen Türkiye’ye potansiyel faydasını ortaya koymaya yetiyor” diye konuştu.

Erden Timur, GYODER rakamlarına göre, 27 trilyon dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğu tahmin edilen dünya gayrimenkul pazarının çok büyük bir bölümünü oluşturan İtalya, Almanya, Fransa, Hollanda, Rusya, Kanada, İngiltere gibi ülkelerin  yine bu fuarda yatırımcıları ile birlikte yerini alacağına işaret etti. Türkiye’nin Onur Ülkesi seçildiği bu önemli organizasyona Türkiye’den de üst düzey katılım gerçekleştiğini hatırlatan Erden Timur; “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle,  fuara katılan binlerce katılımcıya açılışta ev sahipliği yapma fırsatını elde ettik. Böylece aylar öncesinden açılışa sponsor olmak için hazırlık yapan bir Rus şirketi yerine, Türk gayrimenkul sektörünün önemli bir oyuncusu olarak NEF açılışı gerçekleştirecek ve açılışa Türkiye’nin adını yazdıracaktır. Bunun haklı gururunu yaşamaktayız” diye konuştu.

Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur; MIPIM’de gayrimenkul projelerinin yanı sıra Garantili Proje ve foldhome, foldoffice gibi patenti kendilerine ait buluşlarını da yabancı yatırımcılara ve fonlara tanıtacaklarını dile getirdi.

En uzun satış süreci 3 ay 10 gün

Toplantıda satışı yapılan projeleri hakkındaki bilgiyi de paylaşan Erden Timur, konut projelerinin bugüne kadar en uzun 3 ay 10 gün içinde satışının tamamlandığına dikkat çekti.  

Kemerburgaz’da yaşamın başladığı Nef 04 Kemerburgaz projesinde 5 konutun satışı sürüyor. 87 konutluk projede metrekare birim fiyatı 1900 dolar. Fiyatlar da 200 bin dolar ile 450 bin dolar aralığında seyrediyor.

Nef İki Haliç projesinde 52 konut satışa açık durumda. Metrekare birim fiyatının 2900 dolar olduğu projede fiyatlar 115,000 – 360,000 dolar arasında seyrediyor.

Nef Offices Dörtlevent 09 projesinde satışa açık 18 ofisin fiyatı 270,0000 – 780,000 dolar arasında. Ortalama metrekare birim fiyatı 5400 dolar. 

NEF, Levent’te 2.5 ay sonra inşaatını tamamlayacağı Nef 03 projesini ise henüz satışa sunmadı.  Nef Bebeköy otel projesini de 1.5 yıl içinde hayata geçirmeyi planlıyor.




Önerilen Bağlantılar : NEF Foldhome, Satışa çıkacak projeler