19 / 04 / 2024

Bir banka daha konut kredi faizini düşürdü!

Bir banka daha konut kredi faizini düşürdü!

Konut kredi faiz oranları güncellendi. Verilere göre, bir banka daha faiz oranını indirdi. Hala en düşük faizi yüzde 1,68 oran ile Ziraat Bankası veriyor...




Bankaların konut kredi faiz indirimi peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu ataklar her ne kadar konut satışlarına olumlu olarak yansımasa da, bankaların faiz indirimi Şubat ayında tam gaz devam ediyor. 


Güncellenen yeni faiz oranlarına göre; bir banka daha faiz indirdi. Halkbank 5 ve 10 yıllık konut kredi faiz oranını yüzde 1,81'den yüzde 1,72'ye çekti.


En düşük konut kredi faiz oranını hala Ziraat Bankası veriyor. Banka 10 yıla kadar olan konut kredilerinde yüzde 1,68 faiz uyguluyor. Ziraat Bankası'nda konut kredisi kullanılması durumunda, KKDF ve BSMV masrafı almıyor. 


ING Bank da 10 yıla kadar olan konut kredilerinde yüzde 1,71 faiz uyguluyor. Fakat banka krediye ek uygulanan sigortaların kullanılması durumunda faizlerini yüzde 1.69’a indiriyor. 


En yüksek faiz 2,58


2018'in yaz aylarında yüzde 3'ün üzerine çıkan faiz oranları şimdilerde yüzde 2 bandında seyrediyor. En yüksek konut kredi faiz oranı şu an yüzde 2,85. En yüksek konut kredisi faiz oranını TEB kullandırıyor. İş Bankası ile Anadolubank da 10 yıla kadar olan konut kredilerinde yüzde 2,50 faiz uyguluyor.


İşte güncellenen faiz oranları;


Bir banka daha konut kredi faizini düşürdü!

Konut kredi faizleri haftaya düşüşle başladı!