19 / 04 / 2024

5 yıl vadeli konut kredisi faiz oranlarında son durum!

5 yıl vadeli konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Bankaların konut kredisi faizlerinde yaklaşık 5 aydır süren yaşanan düşüş hareketi Şubat ayında hız kazandı. Şubat ayının başında yüzde 2.17 olan konut kredisi faiz oranları ortalaması ay sonunda yüzde 1.9’a geriledi. İşte 5 yıl vadeli konut kredisi faiz oranlarında son durum...



Mart ayının ilk haftasına Ziraat Bankası konut kredisi ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında büyük bir indirim uygulayarak başladı. Ziraat Bankası’nın faiz indirimlerini VakıfBank takip etti. HalkBank ise konut kredisi faiz oranlarında indirim uygulamazken ihtiyaç kredisi faiz oranlarını indirdi.


Ziraat Bankası ve VakıfBank’ın uyguladığı indirimlerden sonra en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1.28’e düştü. Konut kredisi faiz oranları ortalaması ise yüzde 1.87’ye geriledi. En yüksek tabela konut kredisi faiz oranı ise yüzde 2.58 düzeyinde. 


Kredi Pazarı'nın araştırmalarına göre en düşük konut kredisi faiz oranı üzerinden 5 yıl vadeli 100.000 TL tutarlı konut kredisi için konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık taksitler 2.340 TL, vade sonunda yapılan toplam ödeme miktarı 143.800 TL, söz konusu koşullarda konut kredisi için 5 yıl vadede yapılan toplam faiz ödemesi ise 43.800 TL oluyor. 


Bankaların farklı vade sürelerine uyguladıkları faiz oranları faiz oranları değişkenlik gösterebiliyor. Kimi banka düşük vadelerde daha düşük faiz oranı kullandırırken kimi banka da daha yüksek faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. 


Düşen konut kredisi faiz oranları sonrasında Mart ayının ilk haftasında bankaların konut kredisi faiz oranlarını Kredi Pazarı listeledi. 7 Mart itibariyle bankaların 5 yıl vadeli konut kredilerine uyguladıkları faiz oranları şu şekilde;


Ziraat Bankası

Ziraat Bankası bu hafta başı itibariyle konut kredisi faiz oranlarında uyguladığı büyük faiz indirimi 5 yıl vadeli konut kredisinde faiz oranlarını yüzde 1.28 olarak belirledi.


VakıfBank

VakıfBank standart konut kredisi kapsamında 5 yıla kadar konut kredisi için yüzde 1.75 faiz oranı uygularken, kampanyalı bahara özel sarı panjur konut kredisi ürünü dahilinde ise 5 yıl vadede yüzde 1.23 faiz oranı sunuyor.


HalkBank

HalkBank 5 yıl vadede kampanyalı Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını yüzde 1.49, Canım Evim Konut Kredisi faiz oranlarını yüzde 1.53, Dost Evim Konut Kredisi faiz oranlarını ise yüzde 1.85 olarak uyguluyor.


Kuveyt Türk Bankası

Kuveyt Türk Katılım Bankası ise konut finansmanı kar payı oranlarını 5 yıl vadeye dek yüzde 1.54 olarak uyguluyor. 


Yapı Kredi Bankası

Yapı Kredi Bankası 5 yıl vadeye kadar konut kredilerinde yüzde 1.61 faiz oranı sunuyor. 


TEB

TEB için 5 yıl vadede standart konut kredisi için yüzde 2.58, kampanyalı konut kredisi için ise yüzde 1.61 faiz oranı sağlıyor. 


ICBC

ICBC standart konut kredisi ürünü için 5 yıl vadede yüzde 2.4 faiz oranı kullandırıyor. Ayrıca kampanyalı Yeni Evim Konut Kredisi ürünü kapsamında ise 5 yıl vade için yüzde 1.62 faiz oranı ile konut kredisi sağlıyor.


Garanti Bankası 

Garanti Bankası 12 ay vadeye dek yüzde 1.71, 24-60 ay aralığında vadelerde ise yüzde 1.65 faiz oranı sunuyor.


Akbank

Akbank’ın 5 yıl vadeye kadar yüzde 1.67 konut kredisi faiz oranı uyguluyor.


İNG Bank 

İNGBank konut kredisi ürünleri kapsamında 5 yıl vade için yüzde .1.74 konut kredisi faiz oranı sunuyor.