17 / 05 / 2024

Uluslararası Mimar Sinan Ödülü sahiplerini buldu!

Uluslararası Mimar Sinan Ödülü sahiplerini buldu!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başkanlığında, MED 21 Programı ve Akdeniz Mimarlar Birliği iş birliğiyle "Akdeniz Mükemmeliyeti"ni öne çıkarmayı hedefleyen ödül için iki ayrı kategoride değerlendirme yapıldı...


Akdeniz Bölgesi'ndeki mimari yaratıcılığı desteklemek amacıyla bu yıl ilk kez verilen Uluslararası Mimar Sinan Ödülü'nü kazananlar belirlendi. 


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden (MSGSÜ) yapılan açıklamaya göre, MSGSÜ başkanlığında, MED 21 Programı ve Akdeniz Mimarlar Birliği iş birliğiyle "Akdeniz Mükemmeliyeti"ni öne çıkarmayı hedefleyen ödül için iki ayrı kategoride değerlendirme yapıldı. 


Bu kapsamda, ödülün ilk kategorisi, Akdenizli olan ve Akdeniz'de eseri bulunan biri kadın biri erkek iki mimara ödül kazandırdı. Bu kategorinin kazananları; Mısır'dan Şahira Fehmi ve Türkiye'den Cengiz Bektaş oldu.​ İkinci kategoride ise Akdenizli olmayan ancak Akdeniz'de eser veren İsviçreli mimar Bernard Tschumi ödüle layık görüldü. 


Ödülü kazananlar, MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Merkezi'nde 2 Mayıs'ta gerçekleşecek törenle, ödüllerini alacak. 3 Mayıs'ta ise MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda ödül kazanan mimarların katılımıyla, "Akdeniz Kültürü'nde Mimari Tasarım: Gelenekten Öğrenmek" konulu panel düzenlenecek. 



AA