03 / 05 / 2024

Mandarin Oriental Hotel, Boğaz'a otel yapacak

 Mandarin Oriental Hotel, Boğaz'a otel yapacak

Gayrimenkul projeleri ile bilinen Astaş Holding, yatırımlarına yenilerini ekliyor


Son olarak Bodrum Cennet Koyu'nda 600 bin metrekare alanda hayata geçirdiği villa ve resort otel projesinin işletme anlaşmasını Mandarin Oriental Hotel Group ile yapan holding, İstanbul Boğazı'nda bulunan Kuruçeşme Arena arsasını da satın aldı. Bu arsaya yapılacak otel için Mandarin ile ortak proje ortaya koyan şirket, uluslararası sermayenin de Türkiye'ye yatırım yapmasına imkân tanıyacak.

Astaş Holding; Kempinski Residences Astoria, Bellevue Residences Managed by Kempinski ve Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski gibi ünlü projelerine Şubat 2012'de The Residences at Mandarin Oriental, Bodrum ve Mandarin Oriental, Bodrum otel projesini ilave etti. Bodrum'u çekim alanı haline getirmeyi öngören holding, Mandarin ile ortaklığını İstanbul'a da taşıyor.


Astaş, bu çerçevede Kuruçeşme-Arena arsasını 31 Temmuz 2012 tarihinde satın aldı. 2 seneden bu yana arsa için görüşmelerde bulunan Vedat Aşcı, arsayı gruba ait Esta şirketine dahil etti. Holding, 15 bin metrekare alana sahip 200 metreye yakın Boğaz cephesi olan alana inşa edeceği otel için Mandarin Oriental Hotel Group ile güç birliği yapacak.


Kuruçeşme'de bulunan otel projesinin yanı sıra Sultanahmet'te de bir otel projesi hayata geçirmek için fizibilite yapan şirket, 2 otel projesinde de Mandarin Oriental ile yürütecek. Türkiye'de ve uluslararası projelerde de birlikte yatırım yapma konusunda Mandarin Oriental Hotel Group ile prensipte mutabık kalan Astaş, Kuruçeşme ve Sultanahmet'te hayata geçireceği iki otel projesi için 500 milyon dolarlık bir yatırım tutarı öngörüyor.


Mandarin ile yapacakları yatırımlara dair açıklamalarda bulunan Astaş Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, şunları ifade etti:


"Mandarin Oriental Hotel Group'un şu an 28 ülkede 45 oteli bulunuyor. Hong Kong odaklı otel grubunu Türkiye'ye getirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Mandarin Oriental Hotel Group ile Bodrum'da başlayan ortaklığımızı İstanbul'a taşımaya karar verdik. Satış sözleşmesini tamamladığımız Kuruçeşme-Arena alanında inşa edeceğimiz otel projesinin dışında Sultanahmet'te hayata geçireceğimiz otel projesinde de yine Mandarin Oriental Hotel Group ile güç birliği yapıyor olacağız. Bu projeler için toplamda 500 milyon dolar yatırım tutarı tahmin ediyoruz. Bunun dışında Mandarin Oriental Hotel Group ile Türkiye dışında da projeler geliştirme konusunda prensip anlaşmasına vardık. Mandarin ile uluslararası sermayenin Türkiye'ye yatırım yapması için de ortam oluşturduk. Holding olarak gayrimenkul projeleri geliştirmeye ve ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Etiler, Ulus, Beşiktaş bölgesinde ayrıcalıklı projeler geliştirmeyi planlıyor, Türkiye'nin ekonomik ve politik gelişmelerine güveniyoruz. Yatırımlarımızı, dünyanın pek çok yerinden teklif gelmesine rağmen, öncelikli olarak ülkemizde yapıyoruz ve dünyanın en varlıklı aileleri, jet seti, devlet başkanlarının kalacağı mekânlar yaratıyoruz. Önümüzdeki 3-4 sene içinde 3 milyar dolarlık yatırım yapmayı amaçlıyoruz."


Aşçı, Mütekabiliyet Yasası ile projelerini Avrupa ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere dünyaya sunmayı hedeflediklerini aktardı. Aşçı şöyle devam etti:


"Mandarin Oriental Hotel Group ile hayata geçirdiğimiz Bodrum projemiz, ülkemizin Wall Street Journal Europe, Tatler, Marie Claire UK, CNN Traveller, Daliy Mail, Conde Nast gibi dünyanın önde gelen yayın organlarında geniş bir şekilde yer almasına imkan tanıdı. Mandarin Oriental Hotel Group'un da konusunda önder ve saygın konumundan da faydalanarak ülkemizin uluslararası arenadaki tanıtımına katkıda bulunuyor olmanın mutluluğu içerisindeyim. Hayata geçirdiğimiz Mandarin Oriental, Bodrum projesi diğer yabancı markalara örnek teşkil edip, başta İstanbul, Bodrum ve Çeşme olmak üzere yabancı yatırımın Türkiye'ye gelmesini teşvik edecek."


MANDARIN ORIENTAL, BODRUM


Bodrum Göltürkbükü Cennet Koyu'nda 2 kilometre sahil şeridinde konumlanan The Residences at Mandarin Oriental Bodrum, çam ormanları ve zeytin ağaçları ile çevrili 3 özel koy ihtiva ediyor. Astaş Holding'in yatırımı olan proje, bir milyon yeni bitki ve yüz bin yeni ağaç dikilecek olan toplam 600 bin metrekare alana kurulu olup tamamı deniz manzaralı, infiniti havuzlu 98 villa ve 116 rezidanstan oluşuyor.


Tasarımını dünyaca ünlü İtalyan mimar Antonio Citterio'nun yaptığı The Residences at Mandarin Oriental, Bodrum projesinde, Mandarin Oriental, Bodrum da yer alacak. Mandarin Oriental, Bodrum 82 lüks otel odası ve 20 süitiyle bölgedeki en lüks ve sofistike konaklama noktası olacak.

Zaman



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler