25 / 04 / 2024

Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarındaki apartmanların zemin katlarını su bastı

 Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarındaki apartmanların zemin katlarını su bastı

Samsun'un Canik ilçesinde Mert Irmağı'nın taşması sonucu Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarındaki apartmanların zemin katlarını su bastı. Beşi TOKİ konutlarında olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin altısı çocuk


Samsun'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece ilerleyen saatlerde şiddetini artıran sağanak yağmur sele neden oldu. Mert Nehri'nin taşması sonucu Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarında 4'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. TOKİ konutlarında oturan Kenan Yazıcı, çocukları ve Mücahit Yazıcı (16) ve Bedirhan Yazıcı ile birlikte hayatını kaybetti. Eşinden ayrı yaşayan Selma Yazıcı olayı öğrenince koşup geldi. Çocuklarının boğulduğu daireye girmek için kendisini sulara atmaya kalkışan Selma Yazıcı’yı görevliler güçlükle engelledi.


Sel felaketinin TOKİ konutlarındaki diğer çocuk kurbanları ise 1,5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdullah Yılmaz oldu. Kardeşlerin annesi Hüsniye Yılmaz'ın vatandaşlar tarafından kurtarıldığı, baba Recep Yılmaz'ın ise 6 yaşındaki kızı Azime'yi sel sularından kurtarmayı başardığı öğrenildi. Anne ile babanın yönlendirmeleri sonucu çalışma yürüten ekipler, sabah saatlerinde Hüseyin ile Abdullah'ın cesetlerini bularak bodrum katından çıkardı.


DÜĞÜN DÖNÜŞÜ SELE KAPILDILAR


Derbent mevkiinde bulunan Petrol Dolum Tesisi yakınlarında da 3 kişi hayatını kaybetti. Bulunan kadın cesedinin, 36 yaşındaki Emine Bütüner'e ait olduğu tespit edildi.


Aynı bölgede arama ve kurtarma çalışmalarında Emine Bütüner’in çocukları Berkay ve Miranur’un de cesetleri bulundu. Hayatını kaybeden 36 yaşındaki Emine Bütüner ile çocukları Berkay ile Miranur Bütüner’in cesetlerinin bulunması, bir dramı da ortaya çıkardı. Bütüner ailesinin Çarşamba İlçesi’nden düğünden Samsun’a döndükleri sırada Derbent mevkiinde otomobillerinin sel sularına kapıldığı belirlendi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde memur olarak çalışan 40 yaşındaki Murat Bütüner, araçtan yaralı olarak kurtarılıp, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tedavi altına alınırken, sele kapılan eşi ve 2 çocuğunun cesetleri ise daha sonra bulundu.


Sel suları nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalırken bölgede iş makinelerinin çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Samsun'da gece boyunca yağan sağanak yağmur sabah saatlerinde etkisini yitirdi.


SEL 8 CAN ALDI / Foto Galeri


SAMSUN'DA SEL FELAKETİ / WEB TV


MAHSUR KALAN 4 KİŞİ KURTARILDI


Samsun-Ordu Karayolunda ise sel sularının dereye sürüklediği bir araçta mahsur kalan 4 kişi, son anda iş makineleriyle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Derbent mevkiinde ise yağmur nedeniyle yola heyelan düştü. Diğer taraftan çatılarda ve araçlarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için iş makinelerinin bölgeye gönderildiği, ancak helikopterlerin gece görüş özelliği olmadığı için ve sağanak yağmur nedeniyle uçamadığı açıklandı. Mahsur kalan vatandaşların kurtarılmaları için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği belirtildi.

Murat SANDIKÇI/SAMSUN/DHA

Hürriyet



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016