28 / 03 / 2024

Teknik Yapı'dan Ramazan Ayı'na özel yüzde 12 indirim fırsatı!

Teknik Yapı'dan Ramazan Ayı'na özel yüzde 12 indirim fırsatı!

Ramazan ayına özel bir kampanya başlatan Teknik Yapı, yüzde 75'lik yasal konut kredisindeki faiz oranlarını, tüm projelerinde 60 ay vadede yüzde 0,39'a çekti...


Teknik Yapı konut sahibi olmak isteyenlere isteyenlere Ramazan Bayramı hediyesini bayramdan önce veriyor. Şirket, Evora İstanbul, Metropark ve Concord İstanbul projelerinde yer alan daireler için "düşük faiz", "peşinat öteleme" ve "indirim" fırsatlarından oluşan üçlü bir avantaj kampanyası başlattı. "Kampanyanın ön önemli ayağım oluşturan "düşük faiz" fırsatında, konut kredisi kanunu gereği maksimum daire fiyatının yüzde 75'i için kullanılan banka kredisindeki faiz oranlarına 36 ay, 48 ay ve 60 aya özel olarak Teknik Yapı desteği geldi. 


YÜZDE 12 İNDİRİM SEÇENEĞİ 

Bankalardan kredi kullanmak isteyen müşteriler 60 ay için yüzde 0.39,48 ay vadede yüzde 0.25 ve 36 ay vadede yüzde 0 konut kredi faiz oram ödeyecek. Vadeyi 60 aydan 120 aya kadar daha uzun dönem 0,73 oranında kredi avantajı sunulacak. Teknik Yapı, bu fırsat- 1 lara ek olarak "peşinat erteleme" kararım aynı seçenek içine dahil etti. Buna göre daire fiyatının yüzde 75'ini anlaşmalı bankalardan kullananlar, yine konut kredisi kanunu gereği ödenmesi zorunlu olan yüzde 25 oranındaki peşinatın sadece yüzde 10'unu sözleşme sırasında geriye kalan yüzde 15'ini ise sözleşme tarihinden bir yıl sonra ödeyebilecek. Kampanyanın alternatif fırsatım ise "indirim" oluşturuyor. Teknik Yapı'nın üç projesinden herhangi birinden daire almak ve peşin ödemek isteyenlere veya yüzde 25 peşinatı hemen ödeyip, "baz faiz oranlarıyla" yüzde 75'ini kredi kullanmak isteyenlere yüzde 12 indirim uygulanacak. 


GELİŞMİŞ ÜLKELER GİBİ 

Umut Durbakayım, "Bu kampanyadaki en büyük avantajlardan ilki konut kredisi yasası gereği maksimum oran olan yüzde 75'lik banka kredisindeki faiz oranını gelişmiş ülkelerdeki seviyeye yakın oranlarda sabitlememiz olmuştur" açıklamasını yaptı. Belirsiz dönemde net adım attık Ekonomik ve siyasi konjonktür nedeniyle Türkiye'de üç olumsuz gelişmenin bir araya geldiği ara dönem yaşandığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Teknik Yapı'nın bu belirsiz dönemde net adım atmaya karar verdiğini söyledi. Kampanyayı bayramı erkenden kutlamak için atılmış bir adım olarak değerlendiren Umut Durbakayım, "Son 3 yıldır Ramazan ayı ile yaz tatilinin aynı tarihlere denk gelmesi, konut almak isteyenleri yavaşlatıyordu. Bunların üzerine eklenen seçim sonrası hükümet kurma girişimleriyle zirve yapan siyasi belirsizlik ise konut almak isteyenleri iyice düşündürmeye başladı. Teknik yapı olarak bu belirsizliği elimizden geldiğince ortadan kaldırmak için girişimde bulunmaya karar verdik" dedi. 


Akşam