29 / 03 / 2024

Teknik Yapı Kuveytli yatırımcılar ile 1 milyar dolarlık yeni proje yapacak!

 Teknik Yapı Kuveytli yatırımcılar ile 1 milyar dolarlık yeni proje yapacak!

Kuveyt'te düzenlenen Gayrimenkul Fuarı öncesi önemli bir işbirliği için adım atıldı. Gayrimenkul fuarı öncesi Teknik Yapı'nın kapısını çalan Kuveytli yatırımcılar, İstanbul'da 1 milyar dolarlık projeye ortaklık teklif etti. Proje 2014 ortasında yapılacak



Gayrimenkul fuarı öncesi Teknik Yapı'nın kapısını çalan Kuveytli yatırımcılar, İstanbul'da 1 milyar dolarlık projeye ortaklık teklif etti. Yatırım 2014 ortasında şekillenecek.


Kuveyt'te düzenlenen Gayrimenkul Fuarı öncesi önemli bir işbirliği için adım atıldı. Daha önce Teknik Yapı'nın kapısını çalan Kuveytli yatırımcılar, İstanbul'da yaklaşık 1 milyar dolarlık projeyi hayata geçirmek için teklifte bulundu. Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, hayata geçirilmesi planlanan projenin Tuzla'daki Evora İstanbul gibi her çözümü kendi içinde sunduğunu söyledi. 


ARAPLAR'A ÖZEL TASARIM 


Proje için ulaşımı kolay ve denize yakın bir bölgeyi tercih ettiklerini aktaran Durbakayım, şunları anlattı: "Fon yetkilileri yaklaşık 5 bin konutluk Evora İstanbul gibi çok büyük bir projenin 30 ayda tamamlanması ve yaşama hazır hale gelmesinden etkilendi. Görüşmemizde 'Bu projenin aynısını birlikte yapabilir miyiz' diye sordular." Durbakayım, Kuveytliler'in projenin hem Batılı yaşam tarzına hem de Doğu kültürüne hitap edecek özelliklere sahip olmasından etkilendiklerini ifade etti. Durbakayım, "Projeyi biz hazırlayacağız. Başta Körfez ülkeleri olmak üzere Doğu kültürüne uygun daire tipleri ve sosyal donatıları Kuveytli yatırımcılar belirleyecek. Projenin tanıtım ve pazarlama çalışmalarını ise onlar yapacak" dedi. 2014'ün 6'ncı ayından itibaren projenin ana hatlarının belirlenmesi için çalışmaların başlayacağını dile getiren Durbakayım, Mütekabiliyet Yasası'nın tam işlerlik kazanmasına bağlı sözleşmenin imzalanması için çaba harcadıklarını kaydetti. 


QUASAR İSTANBUL'A SUUDİLER TALİP OLDU


Geçtiğimiz hafta dünyanın en iyi rezidans projesi seçilen Quasar İstanbul da Kuveyt'teki fuarda yer aldı. Projenin yarısından fazlasını yabancılara sattıklarını ifade eden Viatrans-Meydanbey Ortak Girişim İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, satışa çıktığından beri Quasar İstanbul'un yabancılardan yoğun bir ilgi gördüğünü belirtti. Özkan, "Ortadoğu'dan Suudi Arabistan, Katar ve Kuveytliler'e satış yaptık. Genellikle projedeki rezidanslara ilgi gösteriyorlar" dedi. Haydar Özkan, projedeki Fairmount'un işletmesini yapacağı 64 rezidans için toplu alım görüşmeleri yaptıklarını belirterek, "Suudi bir grupla görüyoruz. Petrol başta olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteriyorlar. Rezidansların 60'ını almak istiyorlar" diye konuştu. Haydar Özkan, Quasar İstanbul'dan sonra İstanbul'a 2 proje daha yapacaklarını açıklayarak, yurtdışına da açılacaklarını, ABD'nin New York kentinde ve Avrupa'da yatırım düşündüklerini vurguladı.


TÜRKİYE YATIRIMIN ADRESİ OLUYOR


Uluslararası piyasalarda sıcak para için giderek risklerin arttığını gerekçe gösteren Kuveytli yatırım fonunun temsilcileri, özellikle gelişme gösteren ve uluslararası piyasalarda direkt yatırım için cazip hale gelen Türkiye'yi tercih ettiklerini vurguladılar. Türkiye'deki mütekabiliyet yasasına bağlı olarak gayrimenkul edinmenin kolaylığının da bu kararlarında etkili olduğunu belirten yöneticiler, İstanbul'da büyük bir projeyi Teknik Yapı ile birlikte hayata geçirme isteklerini de açıkladı.


DEMİR PUKKA FUARDA TANITILDI


13'üncü Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'na katılan Demir İnşaat, Büyükçekmece'de yer alan Demir Pukka projesini ilk kez burada tanıttı. Proje için ön talep toplayan şirket, daire almayı düşünen Kuveytlileri İstanbul'da ağırlayacak. Yabancılara satış konusundaki çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Yabancı yatırımcılara yardımcı olmak için fuara özel bir kitapçık hazırladık. Türkiye'den konut alırken yaşanan hukuki süreç ve prosedür hakkında bilgi verdik" dedi. Fuara özel Beylikdüzü'ndeki Ayışığı Vadi Evleri ve Demir Romance projelerinde yüzde 10 indirim yaptıklarını belirten Demir, yeni projelerinde Arap yatırımcıya özel geniş metrekareli konutlar tasarladıklarını ifade etti. 2 ay önce Kuveyt'te düzenlenen başka bir fuara katılan şirket, 10 milyon liralık satış yapmıştı.


Sabah Gazetesi 




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler