24 / 04 / 2024

Piyalepaşa İstanbul görücüye çıktı!

 Piyalepaşa İstanbul görücüye çıktı!

Türkiye'nin ilk özel sektör tarafından yapılan kentsel dönüşüm projesi olan ve Piyalepeşa Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesi Nisan ayında satışa çıkıyor.


800 milyon dolar yatırım bedeli ile hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesi Türkiye'nin ilk özel kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyor.


Piyalepaşa İstanbul projesinde metrekare birim fiyatı 7 bin 500 TL ile 8 bin 500 TL arasında değişim gösteriyor. Projede satışlar Nisan ayında başlayacak.


Piyalepaşa İstanbul projesinin teslimleri 2018 yılında yapılacak. 440 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yükselen projede 50 bin metrekare ofis alanına ayrılıyor. Ofislerin metrekare kiralama fiyatı 20-25 dolar arasında değişiyor.


Piyalepaşa İstanbul projesinin 107 bin metrekaresini konut alanı, 34 bin metrekaresini otel alanı, 31 bin metrekaresini alışveriş sokağı, 2 bin 500 metrekaresini kapalı sosyal tesis oluşturacak.


3 bin 900 araçlık otopark alanına sahip projede 760 adet konut, 190 adet rezidans bulunuyor. Projenin mimarisi İki Design Group'a ait.


Piyalepaşa İstanbul'da daire büyüklükleri 55 metrekare ile 207 metrekare arasında değişiyor. Projedeki konut blokları 6-10 katlı, ofis blokları 5-12 katlı, rezidans bloğu 16 katlı, otel bloğu 18 katlı olarak yükseliyor.


Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz


Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, "kentsel dönüşüm olmazsa olmaz" dedi. Polat, "Piyalepaşa'da hem İstanbul'u hem de bölgenin ihtiyaç duyduğu bir dönüşüm projesine imza atıyoruz. Piyalepaşa istanbul, hem tadarım hem de kullanım değeriyle fark yaratacak." Şeklinde ifadelerini kullandı.


Piyalepaşa İstanbul projesinde 550 metre uzunluğuna sahip bir alışveriş sokağı bulunacak. Sokakta 120 adet mağaza bulunacak. Sokak, eğlence alanları, sanat alanları, sinema ve park alanlarını barındıracak.


Karma yaşam projesi olarak tasarlanan Piyalepaşa, İstanbul Piyalepaşa bölgesinde hayata geçiriliyor. Kentsel dönüşümle bölgeyi dönüştürecek olan projenin en altındaki alçak katlı bloklar;kentsel dönüşümde hak sahiplerinden daireye daire olarak alınan kişilere verildi. Ayrıca diarelere ekstra olarak otopark verildi. 


Piyalepaşa İstanbul projesi, Leed Neighborhood Development (Mahalle Gelişimi), 3 ofis ve otel bloğu için ise Leed Green Building sertifikası. İn değerlendirme alındı. Proje bu sertifikalar ile dünyada ve Türkiye'nin bu sertifikaya sahip olan ilk projesi olacak.


Telefon: 0212 216 22 30

Web: www.piyalepasa.com.tr