29 / 03 / 2024

DRC Grup Coordinat Bornova'da kira garantili sistem!

 DRC Grup Coordinat Bornova'da kira garantili sistem!

DRC Grup ortaklarından Caner Tan, kredi faiz oranlarındaki düşmenin, konut ve mortgage kredilerine de yansıyacağını ve yatırımcıları tetikleyeceğini dile getirdi.


DRC Grup tarafından Bornova Ağaçlıyol'da yapımına başlanan Coordinat Bornova projesi, aidatsız - kira garantili sistemi ve çevreci uygulamalarıyla yatırımcıların ilgisini çekiyor.


DRC Grup ortaklarından Caner Tan, projenin geniş sosyal olanakları ve mimari özellikleriyle dikkat çektiğini belirterek, metroya 150 metre yakınlıkta bulunan Coordinat Bornova'nın, Yaşar Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'ne yürüme mesafesinde olduğunu kaydetti. Teknoloji ve mühendislik olanaklarının yoğun olarak kullanıldığını belirttiği projenin, çevreci özellikler taşıdığını anlatan Tan, "Su tüketiminde kullanıcılara maddi anlamda kazanç sağlayacak bir sistem uygulayacağız. Su tüketiminin büyük bölümü klozetlerden kaynaklanıyor. Bu su sarfiyatının önüne geçmek için yağmur sularını toplayarak arıtacağız ve klozetlerde kullanılmasını sağlayacağız. Böylelikle su tüketiminde yüzde 60'a varan tasarruf yapacağız. Bu da düşük su faturası olarak daire sahiplerinin cebine direkt yansıyacak" diye konuştu.


Coordinat Bornova projesinde yeraltı suyunu kullanarak ısıtma ve soğutma da yapacaklarını belirten Tan, yeraltından 16 derece ısıya sahip suyu, borularla duvarların içinden geçireceklerini ve doğal bir serinlik elde edeceklerini, ısıtma için de ısı pompası sistemi kullanacaklarını söyledi.


Kredi faiz oranlarındaki düşmenin, konut ve mortgage kredilerine de yansıyacağını ve yatırımcıları tetikleyeceğini dile getiren Caner Tan şunları söyledi: 

"Konut satışlarında yaz ortasında yükseliş bekliyoruz. Nisan ve mayıs ayında ertelenen talebin yazın satışa dönüşmesi sözkonusu.  İzmir  merkezli bir firma olarak İstanbul,  Ankara  hatta yurtdışında da satış yapıyoruz. Konutlarda kira garantisi ve aidatsız sistem olması da bunda önemli rol oynuyor."


KONUTLARIN YÜZDE 40'I SATILDI

Projede 1 + 0, 1 + 1 ve 2 + 1'lerden oluşan toplam 500 konut ve 2 bin 350 metrekare dükkan alanı olacağını belirten DRC Grup Ortaklarından Onur Durmuş da, Coordinat Bornova içinde hizmet verecek ticari alanlardan edilen gelir sayesinde yatırımcıların aidat ödemeyeceklerini söyledi. Yaptıkları her projede kaliteyi bir üst seviyeye çıkarmak için çalıştıklarını söyleyen Durmuş, 500 konuttan 200 adedini şimdiden sattıklarını açıkladı.


Coordinat ile ilgili tüm gelişmelerin www.coordinat.xyz sitesinden takip edilebileceğini dile getiren Durmuş, "İzmirliler artık sadece konut değil bir yaşam alanı satın almak istiyor. İşten eve geldiklerinde sosyal alanlarda arkadaşlarıyla keyifle vakit geçirebilecekleri, sinema izleyebilecekleri, havuza girebilecekleri bir ortam arıyor. Coordinat Bornova'da isteyenler haftanın 5 günü keyifli bir şekilde vakit geçirebilecek" diye konuştu.


Hürriyet