19 / 04 / 2024

3S Kale Gayrimenkul, Topkapı ve Avcılar'da yeni projeye imza atacak!

3S Kale Gayrimenkul, Topkapı ve Avcılar'da yeni projeye imza atacak!

2011 yılında kurulan ve gayrimenkul-enerji alanlarında faaliyet gösteren 3S Kale Holdingin yatırımlarının ve yakın dönem projelerinin tanıtıldığı toplantıda konuştu...


3S Kale Holding Genel Müdürü Alp Gürün, “2016 sonbaharında Avcılar’ın en özel ve o akstaki en büyük projesini başlatacağız. 2017 yılının ilk yarısında ise Topkapı projemizi tanıtacağız.” dedi.

Gürün, Kale Kilit’in kurucusu Sadık Özgür’ün kızları Sema Gürün, Sefa Çizer ve Sedakat Özgür tarafından 2011 yılında kurulan ve gayrimenkul-enerji alanlarında faaliyet gösteren 3S Kale Holdingin yatırımlarının ve yakın dönem projelerinin tanıtıldığı toplantıda konuştu.


Holding bünyesindeki 3S Kale Gayrimenkul Geliştirme şirketinin halen Beylikdüzü ve Fenerbahçe’de kentsel dönüşüm kapsamında projeler yürüttüğünü ve 2016 yılında 171 milyon lira ciro hedeflediğini dile getiren Gürün, şunları kaydetti:


“Her yıl iki yeni gayrimenkul projesi geliştirmeyi hedefliyoruz. İnsanımızın yaşam kalitesini yukarı taşıyacak, şehir yaşantısına değer katacak seçkin projeler üretmeyi planlıyoruz. 2016 sonbaharında Avcılar’ın en özel ve o akstaki en büyük projesini başlatacağız. İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi’nin arkasında, ulaşım ana akslarına çok yakın bir bölgede, 28 bin metrekare arsa üzerinde proje başlatıyoruz. 72 bin metrekare satılabilir alanıyla yatırım değeri 350 milyon TL olan projede, toplam 523 daire ve 12 bin metrekare mağaza alanı olacak.


2017 yılının ilk yarısında ise Topkapı projemizi tanıtacağız. Topkapı’nın en gözde yerlerinden birinde yükselecek projemizin 250 milyon TL yatırım değeri bulunuyor.”


Gürün, 3S Kale Yapı şirketi bünyesinde de bir ilköğretim binasının yanı sıra bir alışveriş merkezi, muhtelif sayıda mağaza ve 6 iş merkezinden oluşan toplam 98 bin metrekare kiralanabilir alan bulunduğunu, buradan 2015 yılında 33 milyon lira kira geliri elde edildiğini belirtti.

 

– “Hedefimiz, Türkiye’nin jeotermal elektrik enerji üretiminin yüzde 10’unu karşılamak”

3S Kale Enerji şirketi ile elektrik enerjisi üretmek ve şehir ısıtması sağlamak amacıyla jeotermal kaynaklara yöneldiklerini anlatan Gürün, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

“Aydın ruhsat sahamızda tek bir kuyuda 3,5 megavat gücünde bir keşfimiz oldu. Önümüzdeki bir yıl içinde tamamlanacak 20 milyon dolar yatırım tutarında 6 derin sondaj kuyusuyla keşif bölgesini geliştireceğiz. Bu lokasyonda 50 milyon dolar yatırımla 20 megavat gücünde bir elektrik enerji santralini 2018 yılının üçüncü çeyreğinde devreye almayı planlıyoruz. 20 megavat elektrik gücü, bir başka deyişle 4 kişilik 50 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılamak demektir.


Tüm ruhsat sahamız düşünüldüğünde 5 yıl içinde 50 megavat güce erişeceğimizi hesap etmekteyiz. Volkanik bir bölge olan ve daha önce yeterince araştırılmadığı için oldukça bakir kalan Niğde ve Aksaray illerinde de jeotermal ruhsat sahalarımız bulunuyor. Bu yılın ikinci yarısında Niğde-Aksaray bölgesinde 7 milyon dolar tutarında iki adet araştırma kuyusu açacağız. Burada da bir keşif yapmamız durumunda bölgenin kaderinin değişeceği aşikardır. Orta vadede hedefimiz, Türkiye’nin jeotermal elektrik enerji üretiminin yüzde 10’luk kısmını 3S Kale olarak tek başımıza karşılamak.”

Gürün, 3S Kale Holdingin kendi özkaynaklarıyla yoluna devam ettiğini ve 2016 yıl sonu itibarıyla 217 milyon TL ciro hedeflediğini söyledi.


3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün ise “Köklü geçmişimizden gelen güvenilirlik ve yüksek kalite anlayışını sürdürmeyi, faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda seçkin ve fark edilir işlere imza atmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

 

– “İnşaat, uzun bir dönem daha İstanbul gündeminde olacak”

Toplantının ardından soruları yanıtlayan Genel Müdür Gürün, “Faiz oranlarının bir miktar daha geri geleceğini öngörüyoruz. Öyle bir trend aldı. Bir yandan da inşaat çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor İstanbul’da. İstanbul hala göç almakta olan bir şehir. Konut ihtiyacı devam edecek ve Türk halkı hala konutu iyi bir yatırım aracı olarak görüyor. Diğer yandan riskli yapıları yenilememiz, sağlamlaştırmamız lazım. Dolayısıyla uzun bir dönem daha inşaatın İstanbul gündeminde olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.


Gürün, arsa yoğunluğunun nerede bulunduğu ve İstanbul dışında yatırım planları olup olmadığının sorulması üzerine, “Bizim bugün için odağımızda İstanbul var ama farklı fırsatlar önümüze gelmekte. Değerlendiriyoruz ama bugün için İstanbul’dayız.” dedi.


Yeni projelerinde hedef kitlelerinin kimler olduğu sorusuna ise Gürün, “Avcılar’da çok fazla proje görmüyoruz. Bunun sebebi, arsa stokunun artık pek kalmaması, işlerin ancak kentsel dönüşüm vesilesiyle ilerleyebilmesi olabilir. Avcılar projesinin gelişeceği yer, bizim 90’lı yılların başında aldığımız, değerlendirdiğimiz bir arsamızdır. Özel konumu ve barındıracağı özellikler sebebiyle ben büyük ilgi görmesini bekliyorum.” cevabını verdi.

 

– “Önceliğimizi Türk yatırımcısına vereceğiz”

Gürün, yeni projelerde yabancı satışlarının ne oranda olacağı ve toplu satışlara izin verilip verilmeyeceği sorusunu da “Biz önceliğimizi Türk ailelere ve Türk yatırımcılara vereceğiz. Bir miktar yabancı yatırımcıya da satış olabilir. Toplu satışlar düşünmüyoruz.” şeklinde yanıtladı.

Gayrimenkulde olduğu gibi enerji projelerinde de tamamen özkaynakla mı çalışılacağının sorulması üzerine ise Gürün, “Bugün için geliştirme çalışmalarını, derin sondaj kuyularını yine özkaynakla yapıyoruz ama santral safhasına geçtiğimizde bir kredi kullanma söz konusu olabilir. Çünkü büyük yatırım gerektiren çalışmalar.” bilgisini paylaştı.


Gürün’e, jeotermalde konut ısıtmasına yönelik projelerinin olup olmadığı da soruldu. Gürün, bu soruyu, “Evet var. Bilhassa Aydın İncirliova’da Belediye Başkanımız Kürşat Bey bu konuda çok heyecanlı. Biz de onunla aynı heyecanı paylaşıyoruz. Yukarıya çıkardığımız suyu sağdıktan, ısısını aldıktan sonra tekrar yer altına basmamız zorunlu. Ama basmadan önce şehri ısıtabiliriz. Bu konuyu da biz belediyeyle görüşüyoruz ve böyle bir çalışma yapacağız.” sözleriyle cevapladı.


Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün de bir soru üzerine arsa portföylerinin bugün itibarıyla 47 bin metrekare olduğunu belirterek, “Bunun yanı sıra da yaptığımız ve yapacağımız, geliştireceğimiz projelerle 275 bin metrekare bir inşaat alanı gerçekleşecek.” dedi.

 

Web: http://www.3skale.com.tr/


AA



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Aksaray kura, Yeni konut projeleri