26 / 04 / 2024

216 Yapı, Moğolistan’da 3 bin konutluk proje inşa edecek!

216 Yapı, Moğolistan’da 3 bin konutluk proje inşa edecek!

Türkiye, Almanya ve Moğolistan’da gayrimenkul projeleri hayata geçiren 216 yapı Moğolistan’da 3 bin konutluk proje inşa edecek. Moğolistanlı Grandline şirketi ile yüzde 50-50 ortaklık yapısı ile inşa edilecek proje için 150 milyon dolar yatırım yapılacak.


Tümen Amgalan adı verilen projenin 154 dönüm arsada hayata geçeceğini söyleyen 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, “Moğolistan’ın ilk kentsel dönüşüm projesini yapacağız. Ayrıca kullanılacak tüm malzemeler Türkiye’den gidecek. Böylece Türkiye’nin ihracatına da katkı sağlayacağız. Aslında malzemeleri ulaştırma anlamında sorun yaşıyoruz ama yine de Türk ürünü ve Türk istihdamı tercih ediyoruz” dedi.


TEMELİ BU AY ATACAK

Projenin 700 konuttan oluşan ilk etabı için hafriyat çalışmalarına başladıklarını belirten Dündar, temeli bu ay atacaklarını dile getirdi. İlk etaptaki dairelerin tesliminin ise önümüzdeki yıl gerçekleşeceklerini belirten Dündar, “Daire bedelinin tamamını peşin verenlere yüzde 15 indirim yapıyoruz. Yüzde 30 peşinat verenlere yüzde 5 indirim uyguluyoruz. Borcun geri kalanını taksitlendirme yapıyoruz. Böylece Moğol halkının da uygun şartlarda ev sahibi olmasına yardımcı oluyoruz” diye konuştu.


ÇADIRDA YAŞIYORLAR

Projeyelerini hayata geçirdikleri yerde çadır ve baraka tarzı yapılar olduğunu belirten Dündar, “Başkentte 1 milyon 700 bin nüfus var ve bunun sadece 250 bin tanesi yeni binada yaşıyor. Yaklaşık 700 bin kişi çadırlarda, diğer kesim ise eski yapılarda barınıyor. Ülke genelinde ciddi anlamda konut ihtiyacı var. Biz projemizle insanları sağlıklı yaşam koşullarına kavuşturacağız” dedi. Şirketlerinin 1965 yılında Almanya’da kurulduğunu söyleyen Dündar, Moğolistan projelerinde Türk cesareti ve Alman disiplinini buluşturacaklarını kaydetti.


Çekmeköy’e 123 daire

216 Yapı, bu ay İstanbul’un Anadolu yakasında Çekmeköy’de 216 Rezidans adlı bir projeye başlayacak. 4 bin metrekarelik alanda inşa edilecek projede  2 blokta 123 daireye yer verilecek. 24 ay sonra teslim edilmesi planlanan projede daire fiyatları 212 bin liradan başlıyor.


Hürriyet



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler