23 / 04 / 2024

Zeynel Abidin Okul: Yerinde dönüşümle Beşiktaş'ın tarihi dokusunu koruyacağız!

Zeynel Abidin Okul: Yerinde dönüşümle Beşiktaş'ın tarihi dokusunu koruyacağız!

Ak Parti Beşiktaş Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Okul, projelerini anlatırken kara trafiğini çözümlemek için deniz ile teleferik ulaşımına ağırlık vereceklerini söyledi. Okul, yerinde dönüşümle Beşiktaş'ın tarihi dokusunu koruyacaklarını belirtti...


Ak Parti’nin Beşiktaş Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Okul, projelerini anlatırken kara trafiğini çözümlemek için deniz ile teleferik ulaşımına ağırlık vereceklerini söyledi. Okul, “İstanbul toplu taşımada havadan ulaşımı etkin biçimde kullanmaya başlayacak” diye konuştu


Ailesinin dört kuşaktır Beşiktaşlı olduğunu vurgulayan Ak Parti’nin Beşiktaş Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Okul’a göre Beşiktaş’ın en ciddi sorunları, “eski binalar, otoparksızlık ve trafik sıkışıklığı”.


Göreve gelmesi durumunda ilk önce bu sorunlara ağırlık vereceğini belirten Okul, Beşiktaş’taki trafik sorununu çözebilmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak projeleri bulunduğunu söyledi.


Kara trafiğini çözümlemek için deniz ile teleferik ulaşımına ağırlık vereceklerini belirten Okul, teleferik projesini ise şöyle anlattı:


“Büyükşehir Belediyesi ile birlikte geliştirdiğimiz Zincirlikuyu’dan Çamlıca’ya teleferik ile saatte 6 bin yolcu taşınacak bu proje ile İstanbul toplu taşımada havadan ulaşımı etkin biçimde kullanmaya başlayacak. Uzunluğu 8 kilometreyi bulan bu proje, 2015’te halkımızın hizmetine sunulacak.”


23 mahalleye 23 otopark

Okul’un, Beşiktaş’ın trafik sorununu çözebilmek için geliştirdiği bir diğer proje de deniz taksisi. “Beşiktaş Belediyesi olarak düzenli bir şekilde; Eminönü’nden; Kabataş, Beşiktaş, Bebek ve Arnavutköy’e ring seferler yapan deniz taksi hizmeti vereceğiz” diyen Okul “Boğaziçi Sahil Hattı” adı verilen bu proje sayesinde trafik sorununun çözümüne ciddi katkı sunulacağını vurguladı.


Okul ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin biri Levent ve Etiler ile bir diğeri Dikilitaş ve Balmumcu’dan geçecek metro projelerinin de Beşiktaş’ın trafik sorununa çare olacağını belirtti. Bunların yanı sıra 1. Levent’te de trafiğin yer altına alınacağını söyleyen Okul, 23 mahalleye inşa edecekleri 23 otopark ile de ara sokaklardaki sıkışıklığın giderileceğini söyledi. Okul şunları kaydetti:


“Beşiktaş’ın en büyük sıkıntılarından biri de otoparklar. 23 mahalleye 23 otopark projemiz var. 23 otoparkın yapılacağı alanlar tespit edildi. Bu projemizle vatandaşın otopark problemlerini kökünden çözümleyeceğiz. Bununla birlikte yerinde kentsel dönüşümle birlikte binaların altlarına geniş otopark alanları inşa edeceğiz.”


Kentsel dönüşümün öncelikli programlarında bulunduğunu söyleyen Okul, “Beşiktaş, İstanbul’da yapılaşmanın ilk başladığı ilçelerden birisi... Göreve gelir gelmez Beşiktaş’taki binaların risk analizini çıkaracağız. Yerinde kentsel dönüşümle hem Beşiktaş’ın tarihi dokusu korunacak, hem de modern bir ilçe haline gelecek” dedi.


‘Beşiktaş’ın kaynağı çok’


Zeynel Abidin Okul, tüm bu projeleri hayata geçirmek içinse Beşiktaş’ın yeterli kaynağı bulunduğunu dile getirdi. “İstanbul’da birçok ilçeden hatta Türkiye’de bazı illerden daha fazla geliri var” diyen Okul, Beşiktaş’taki kaynakları en iyi şekilde idare edeceklerini söyledi. Okul sözlerine şöyle devam etti:


“Çok tecrübeli bir ekibimiz var. Beşiktaş’ın önünü açacak projelerle geliyoruz. Beşiktaş halkına söylemek istediğim en önemli şeylerden biri de yerel seçime gidiyoruz. Bu nedenle ideolojilerden çok adayların profillerine bakmaları gerekir. Ben burada doğup büyümüş bir insan olarak Beşiktaş’ın sorunlarına hakimim. Ayağı yere basan projelerimizi, Büyükşehir ve hükümetin desteğini alarak hayata geçireceğimizden hiç şüphemiz yok.”  


1. Levent’te trafik yerin altına alınacak

Seçilmesi durumunda, Beşiktaş ve Ortaköy’le birlikte bir diğer yenilenecek meydanın da 1. Levent’te çarşının bulunduğu meydan olduğunu dile getiren Okul, “Vatandaşlar orada araba park edecek yer bulamıyorlar. Bu nedenle arabalarını dükkanların önüne park ediyorlar, bu da esnaf için ciddi bir sıkıntı yaratıyor. Burada trafiği yer altına almak kaydıyla hem bir otopark alanı oluşturacağız hem de o alana parklar ve kafeler inşa ederek bir cazibe merkezi yaratacağız” diye konuştu. 


Zeynel Abidin Okul kimdir?

1968 İstanbul, Beşiktaş doğumlu olan Zeynel Abidin Okul, ilk ve ortaokul eğitimini Ortaköy’de, lise eğitimini ise Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Beşiktaş’ta bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde İnşaat Mühendisliği eğitimi alan Okul, ABD’de de dil eğitimi gördü.

İş hayatına özel sektörde başlayan Okul, 1998 yılında kurmuş olduğu inşaat ve dış ticaret alanında faaliyet gösteren firmasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak ticari hayatına devam ediyor.


Okul, aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde görev alıyor. Ortaköy’de geçen gençlik yıllarında lisanslı yüzücü olan Okul, son yıllarda da yelkenli sporu ile uğraşıyor. Ak Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı görevinde de bulunan Okul, evli ve 3 çocuk babası.


Ortaköy’den Balmumcu’ya park kuracak


Zeynel Abidin Okul’un göreve gelmesi durumunda Beşiktaş’ta kentsel dönüşümle birlikte hayat bulacak bir diğer projesi de meydan projesi olacak. “Büyükşehir’le yaptığımız görüşmeler sonucunda Beşiktaş’ta bir meydan projemiz var” diyen Okul, projeyi şu şekilde anlattı:


“Meydan projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek, biz de bunu hızlandıracağız. Beşiktaş Meydanı’ndaki köprü kaldırılarak, Barbaros Bulvarı köprünün olduğu yere doğru kaydırılacak. Bu meydan düzenlemesiyle beraber, Beşiktaş halkının yararlanacağı dünya standartlarında bir alan oluşturacağız. Bu alanla beraber tarihi Sinan Paşa Camii ve Barbaros Hayrettin Paşa türbesinin bulunduğu alan tamamen ortaya çıkacak. Böylece tarihi dokunun Boğaz’la buluştuğu bir meydan yaratacağız.”


Yaşanmak istenen ilçe


Dönüşüm sadece Beşiktaş’ın meydanı ile sınırlı kalmayacak. Ortaköy’den Balmumcu sırtlarına kadar olan alanı da dev bir parka dönüştüreceklerini söyleyen Okul, “Kafeteryalar, sosyal alanlar, seyir terası, fıskiyeler, spor sahaları, konser alanı, ilçe sakinlerinin hizmetine girecek. Vadipark Projesi adı verilen bu proje, Beşiktaş’ı yaşanmak istenen bir ilçeye dönüştürmede önemli bir adım olacak.”


İlçe merkezine yeni bir kültür merkezi gelecek


“Beşiktaş eğitim seviyesi çok yüksek bir ilçe” diyen Okul, Beşiktaş’ta mevcut durumda insanların yeterince faydalanabilecekleri bir kültür merkezi bulunmamasının ilçenin ciddi bir eksiği olduğuna dikkat çekti. Okul, Beşiktaş’ta kültür-sanat projelerine öncelik tanıyacaklarını ve ilk işlerinden birinin de bir kültür merkezi inşa etmek olacağını kaydetti. Okul kültür-sanat alanındaki projelerini şöyle anlattı:


“Akaretler’de yeni bir kültür merkezi inşa edeceğiz. Kültür merkezinde gösteri salonu, sinema salonu, çok amaçlı salon, ofisler, açık sergi salonu ve rekreasyon alanları ile zenginleştirilmiş merkez, ilçe sakinlerinin yeni buluşma noktası olacak. Burası ayrıca her türlü sanatın içerisinde olduğu, tiyatrodan resme, müzikten baleye gençlerin gidip kurslardan faydalanabildikleri bir yer de olacak. Kültürden kasıt, iki tane meydanda, iki konser düzenlemekse böyle bir şey yok. O konserler de olacak. Konserleri biz de düzenleyeceğiz.


İstanbul’da eğitim seviyesi en yüksek ilçe Beşiktaş; üniversite mezunu oranı, lise mezunu oranı oldukça yüksek burada... Böyle bir Beşiktaş’ta elle tutulur bir Kültür Merkezi yok. Askeri Deniz Müzemiz var, başka bir müze yok. Biz Beşiktaşlı’ya hak ettiği kültür hizmetlerini vereceğiz.”

Okul, bununla birlikte Beşiktaş’ta yeterli sayıda spor alanı da bulunmadığına dikkat çekerek, “Ortaköy’deki Ulus Sosyete Pazarı’nın yerine yapılacak Ortaköy Spor Kompleksi, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, fitness salonu yapılacak” dedi.


‘Kent müzesiyle miras koruma altına alınacak’


Beşiktaş’ın tarihi ve turistik önemi bulunan bir ilçe olduğunu söyleyen Okul, burayı turistler için de çekim merkezi haline getireceklerini söyledi. “Beşiktaş birçok sarayın olduğu bir semt” diyen Okul, “Turistler Yıldız Sarayı’na, Dolmabahçe Sarayı’na zaten geliyorlar ama mesela bu turist Beşiktaş çarşıya çekilemiyor.


Buradaki esnaf turistin çarşıya çekilmemesinden şikayetçi. Biz de burada yapacağımız meydan düzenlemeleri ve gerekli yatırımlarla turistleri Beşiktaş çarşıya da çekeceğiz” dedi.

Bunun yanı sıra ilçenin tüm kendine has özelliklerini barındıran bir mekanı restore ederek Beşiktaş Müzesi olarak hizmete sokacaklarını söyleyen Okul, “Müzede ilçemizin tarihini, kültürel geçmişini yansıtan eserler sergilenmekle kalmayacak; kent mirasımız gelecek nesiller için koruma altına alınacak” diye konuştu.


‘Yaralanan hayvanlara sağlık hizmeti verilecek’

Zeynel Abidin Okul, göreve gelmeleri halinde tüm bu projelerle birlikte sosyal sorumluluk alanında da Beşiktaşlılar’a birçok hizmet sunmaya hazırlandıklarını belirtti. “Beşiktaş’ta engellilerin hayatı çok zor” diyen Okul, “Çeşitli engelli derneklerini ziyaret ettiğimde öğrendim ki engelli bir Beşiktaşlı evinden eczaneye gidip kendi ilacını dahi alamıyor. Çünkü yollar ve kaldırımlar engelli vatandaşlara uygun hale getirilmemiş. Biz bu sorunu çözeceğiz. Ayrıca engellilerin 7/24 hizmet alabilecekleri bir servis kurup bir de engelli merkezi açacağız” dedi. Yaşlılar, gençler ve kadınlar için de özel merkezler kuracaklarını kaydeden Okul, gençlik merkezlerinde gençlere sanatsal faaliyetlerle birlikte graffiti dersleri de verileceğini söyledi. Okul’un Beşiktaşlı üniversiteli gençler için bir diğer projesi de yurt sorunlarını gidermek.


Okul, hayata geçirecekleri bir diğer sosyal sorumluluk projesinin de hayvan barınakları olduğunu belirtti. Okul, “Beşiktaş’ta çok sayıda hayvansever yurttaşımız yaşıyor. Bu kişilerle çeşitli platformalarda bir araya geliyoruz. Onların da bir çok talebi var. Beşiktaş’ta çok sayıda sokak hayvanı mevcut. Yaralanan hayvanlara sağlık hizmetleri ve modern barınaklar inşa edeceğiz.”



Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri