23 / 04 / 2024

Zeydan Karalar: Kentsel dönüşümün rantı Adana'da kalacak!

 Zeydan Karalar: Kentsel dönüşümün rantı Adana'da kalacak!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar 41'nci seçim bürosunu Barış Mahallesi'nde açtı. Karalar, kentsel dönüşüm uygulamalarının yanlışlıklarına değindi. Kentsel dönüşümün rantı Adana'da kalacak...



Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar 41'nci seçim bürosunu Barış Mahallesi'nde açtı. 


Açılış törenine partililer ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Karalar, kentsel dönüşüm uygulamalarının yanlışlıklarına değindi. 21 Aralık günü Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adaylığı ilan edilen Zeydan Karalar 41'nci seçim bürosunu Barış Mahallesinde açtı. Karalar vatandaşların ilgi ve sevgi gösterisi ile karşılandı. 


Küçük bir toplantı olarak planlanan açılış töreni vatandaşın yoğun ilgisi nedeniyle adeta mitinge dönüştü. Karalar burada yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm uygulamalarını eleştirdi. Karalar, "Türkiye'de çıkartılan bir yasa ile kentsel dönüşüm uygulamaları başladı. Anacak yapılan uygulama halkın istemediği, doğanın katledildiği bir uygulama. Gideceksin portakal bahçesini katledeceksin. Ağaçları kesip yerine bina dikeceksin. Bunun adına da kentsel dönüşüm diyeceksin. Kusura bakmayın portakal bahçesine bina dikmek kentsel dönüşüm değildir. " şeklinde konuştu. 


Kentsel dönüşümün Adana'da uygulanamadığını iddia eden CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar CHP iktidarında yapılacak dönüşümlerinin yerinde dönüşüm olacağını söyledi. Karalar," Seyhan'da kentsel dönüşüm adı altında bir şeyler yapılıyor. Portakal bahçeleri kesilip yerinde büyük binalar yükseliyor. Bunun adına da kentsel dönüşüm diyorlar. Bizler göreve geldiğimizde bunu 'yerinde dönüşüm' olarak yapacağız. Vatandaşın tamamının rızasının alındığı ve Herkesin mutlu olduğu projeler yapacağız. Yani kısacası halkın onayını alan projeleri hayata geçireceğiz. Sizlerin onayı olamayan hiçbir projeler yapılmayacak. Ondan sonra bizim yapacağımız projede Adanalı müttehitler tercih edilecek. Adanalılar çalışacak, Adanalılar kazanacak. Kentsel dönüşümün rantı başka illere gitmeyecek. Kentsel dönüşümün rantı Adana'da kalacak." ifadelerini kullandı. 


Adana'nın dolayısıyla Seyhan'ın en büyük sorunun işsizlik sorunu olduğunu belirten Zeydan karalar. Belediye olarak istihdama katkı sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Karalar, "Adana'nın en büyük sorunu işsizlik sorunu. Seyhan'da Adana'nın merkezi olduğundan bu sorunun en fazla hissedildiği ilçe... Bizler göreve geldiğimizde istihdamı çözecek projelerimiz var. Belediyeler büyük fabrikalar kurup insanlara iş imkanları yaratamaz. Ancak küçük ve orta ölçekli sanayilerin kurulabileceği alt yapısı hazır alanlar yaratırsa, istihdam yaratacak insanların çalışmasına zemin hazırlar isek buna bir katkı koymuş oluruz. Bakın Konya'da işsizlik diye bir şey yok. Bu şehrimizde böyle büyük fabrikalar yok. Konyalılar küçük ve orta ölçekli işyerleri kurarak bu sorunu çözmüşler. Bu alanda yapılacak bir çalışma en az 10 bin kişiye iş imkanı yaratacaktır." Dedi. 


Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar yürüyüşünün başladığını belirten Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, bu iktidar yürüyüşünün en önemli hamlesinin 30 Mart yerel seçimleri olduğunu söyledi. Karalar, "12 yıldır ülkeyi yöneten AKP'nin gemisi su almaya başlamıştır. Artık insanlar neyin ne olduğunu görüyor. İktidar partisi kendi ağzından 'yargı bağımsızlığını yitirmiştir' diyor. Ekonominin ne boyuta geldiğini yine kendileri söylüyor. Dış siyasette geldiğimiz nokta belli! 'Komşularımızla sıfır sorun' derken düşman olmadığımız komşu ülke kalmadı. Tırlar yakalanıyor, bir taraf arayın diyor, bir taraf aratmam diyor. Bu yaşanılanlar ülkenin ne boyuta geldiğini gösteriyor. Artık insanlar CHP iktidarına hazırlanıyor. Bu iktidar yürüyüşünün en önemli hamlesi ise 30 Mart seçimleri ile olacak. Önce yerelde ardından ise genelde halkın iktidarını oluşturacağız." 


Adana Beş Ocak