25 / 04 / 2024

Yıldırım'a 2019'a kadar 10 bin konut yapılacak!

 Yıldırım'a 2019'a kadar 10 bin konut yapılacak!

Başkan Edebali "Bu merkezimiz için yeni bir bina yapıyoruz. 5 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan merkezimizin yeni binası 2 katlı olacak. Merkezde kentsel dönüşümü gösterecek şehir maketi bulunacak" dedi. Başkan Edebali "2019'a kadar 10 bin konut yapacağız" diye konuştu.


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali kentsel dönüşümle ilçenin çehresini değiştireceklerini söyledi. Edebali "Daha yaşanabilir bir Yıldırım'ı el birliğiyle hayata geçireceğiz" dedi.


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ilçenin en hayati sorunlarından biri olan yetersiz ve güvensiz yapıları kentsel dönüşümle yenileyerek daha sağlıklı bir şehir oluşturmak istediklerini söyledi. Başkan Edebali "Önceliğimiz elbette güvenli yapılar inşa ederek Yıldırımlıların daha güvenli konutlarda hayatlarını sürdürmelerini sağlamak. Bunu yaparken de Yıldırım'ın köklü tarihinden kopmadan, geçmiş ile geleceği sentezleyecek bir şehir oluşturmak istiyoruz" diye konuştu. 


HEDEF GÜVENLİ BİNALAR YAPMAK 


Kentsel dönüşümü başarmış dünya şehirlerinin dönüşümü 100 yıl önce yaptığını ifade eden Başkan Edebali, "Bizi bu şehirlerden daha avantajlı kılacak nokta kentsel dönüşümü günümüzün teknolojisi ile hayata geçirecek olmamız. Görsel olarak ilgi çekici mahalleleri hayata geçirirken, teknolojinin tüm imkanlarını da kullanarak daha kullanışlı, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir Yıldırım oluşturacağız" dedi. Halkın isteklerini göz ardı etmelerinin mümkün olmadığına dikkat çeken Başkan Edebali şöyle konuştu: "Biz Yıldırım'da 700 bin kişilik kocaman bir aileyiz. Bu aile bireylerinin yani vatandaşlarımızın rızasını, fikrini ve özellikle de gönlünü almadan dönüşümü hayata geçirmemiz; hayata geçirsek bile uzun vadede başarılı olmamız mümkün değildir. Bu nedenle Yıldırım çatısı altında yaşayan herkesin fikri bizim için önemlidir. Halkımızla el ele vererek köklü geçmişi olan Yıldırım'ı geleceğe dokunan bir dünya şehri yapacağız." 


BEŞ YILDA 10 BİN KONUT YAPILACAK


Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 'Yıldırım Planlama ve Kentsel Dönüşüm Merkezi'ni kurduklarını ifade eden Başkan Edebali "Bu merkezimiz için yeni bir bina yapıyoruz. 5 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan merkezimizin yeni binası 2 katlı olacak. Merkezde kentsel dönüşümü gösterecek şehir maketi bulunacak" dedi. Başkan Edebali "2019'a kadar 10 bin konut yapacağız" diye konuştu. 


Sabah