29 / 03 / 2024

Yenisahra kentsel dönüşümde dikkat çekiyor!

Yenisahra kentsel dönüşümde dikkat çekiyor!

Yenisahra’nın ‘ticari alan imarlı’ bölümünün tamamıyla Sinpaş ilgileniyor. Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, “Bölgede 105 bin metrekare alanda 350 bin metrekare inşaat alanı planlıyoruz” dedi.


İstanbul’un Anadolu yakasında, Ataşehir ile Kadıköy arasındaki en gözde ‘kensel dönüşüm’ alanlarından biri olarak dikkat çeken Yenisahra Mahallesi’ne adeta piyango çıktı. Ataşehir’de inşaatı Ağaoğlu tarafından sürdürülen  İstanbul  Finans Merkezi’ne (İFM) çok yakın olan mahallenin ‘ticaret alanı imarlı’ olan bölümünün tamamı için Sinpaş hak sahipleriyle masaya oturdu. 


Mahallenin konut imarlı bölgesinde, DKY, Ege Yapı, Tahincioğlu, Vartaş, Mimtaş gibi firmalar hak sahipleriyle büyük ölçüde imzaları atarken, Sinpaş da mahallenin Türkarslan Sokak ile Metro Grosmarket arasında kalan büyük bölümü için görüşmelerini sürdürüyor. 



105 DÖNÜMLE ANLAŞACAĞIZ


Sinpaş Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sinpaş Yapı, kentsel dönüşüm projeleri için kurduğu ekiple 2.5 yıldır araştırma yapıyor ve geçen yıl Yenisahra’da ofis açtı. Yenisahra’da ‘ticari alan imarlı’ iki adanın Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’ne yakınlığı ile öne çıktığını belirten Sinpaş Yapı iştiraki Servet GYO’nun Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, “Bölgede 105 bin metrekare alanda 350 bin metrekare inşaat alanı planlıyoruz. Yapacağımız yatırım 1.5-2 milyar lirayı bulacak” dedi. 40 bin metrekare alanı ticari birimler için değerlendirmeyi düşündüklerini belirten Çelik, 65 bin metrekare alanda da rezidans inşa edeceklerini dile getirdi. Çelik, belli bölgelerde hak sahipleri ile yüzde 30 oranında anlaşma sağladıklarını kaydetti. Kadıköy’e 6 kilometre mesafedeki mahalle, 2009 yerel seçimlerinden sonra Ataşehir’e bağlanmıştı. Sinpaş’ın hedeflediği kadar büyük bir alan için anlaşma sağlaması halinde, mahalle için dünya çapında bir proje planladığı ve bu projenin yabancı yatırımcıların da ilgisini çekeceği belirtiliyor.



Hürriyet