03 / 05 / 2024

Soner Çetin: Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşümünü yaptık!

 Soner Çetin: Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşümünü yaptık!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediye Evleri sakinlerine "Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşüm projesi olacak" diye Halk Günü'nde müjde verdi. "Kim, nerede oturacak daha şimdiden belli, gelin maketi görün" diye halka seslenen Çetin, Özgecan cinayetini kastederek "Kadınlara zulmeden erkekse erkekliğin tanımını yeniden yapmak lazım" diye konuştu.


Orhan Kemal Kültür Merkezi'ndeki Halk Günü'nü "Cuma günlerini iple çekiyorum, çok seviyorum; çünkü siz varsınız, halk var. Belediye başkanı olmanın tadına varıyorum" diyerek başlatan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kendisine önce "Çukurova'nın Gülen Yüzü" dendiğini ancak daha sonra bu tanıma "Çukurova'nın Dert Babası" yakıştırmasının da eklendiğini söyledi. Çetin, "Başkan yardımcıları ve müdürlerle her cuma yaptığımız Halk Günü, altı ayda bir köy gezileri, üç ayda bir Danışma Kurulu toplantısı, ayda bir muhtarlarla buluşmamız , esnaf gezileri Türkiye'ye örnektir" dedi. 


ERKEKLİĞİN TANIMI YENİDEN YAPILMALI 


Alçakça bir saldırı sonucu katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ölümünü ilk kez 13 Şubat'taki Halk Günü'nde duyurduğunu hatırlatan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Bu kızımızı katledenlerden en acı şekilde hesabı sorulmalıdır" dedi. Olaya tüm Türkiye'nin sahip çıktığı bir ortamda "Cinayetler son bulacak" umudu oluştuğunu ancak karısını bıçaklayan ya da sevgilisini aracıyla ezenlerin haberlerinin geldiğine dikkat çeken Çetin, "Kadına şiddette öyle bir noktaya gelindi ki kadınlara zulmedenler erkekse erkekliğin tanımını yeniden yapmak lazım" diye konuştu. 


TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ 


Belediye Evleri'nde oturduğunu belirterek "Bizim halimiz ne olacak?" diye soran bir vatandaşa "Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşümünü Çukurova Belediyesi olarak Belediye Evleri'nde yapmak bize kısmet olacak" yanıtını veren Başkan Soner Çetin şöyle devam etti: Biz üzerimize düşeni yaptık. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın önünde imzalanmayı bekliyor. Projemizin maketi de tamam, kimin nerede oturacağı belli. Gelip görebilirsiniz. Onay çıkar çıkmaz sizleri toplayıp harekete geçeceğiz ve hemen yıkımlara başlayacağız. Ama önce Bakan beyin projeyi imzalaması şart. 


"SEN AĞA BEN AĞA, İNEKLERİ KİM SAĞA?" 


Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü'ne gelen ve "İş istiyorum" diye talepte bulunan bir gence, "Hatırladım, seni fabrikaya yönlendirmişiz ama sen o işi istememişsin, neden?" diye sordu. Genç adam, daha rahat bir iş istediğini söylerken adının Sevim Perin olduğunu belirten bir anne de yine oğlu için iş talebinde bulundu. "Sizin oğlunuzu da fabrikaya göndermişiz ama gitmemiş" diyen Çetin, "Mesleği yok, hasta" diyen kadına şu karşılığı verdi: İş için emek verilmesi lazım. İş beğenmezlik olmaz" dedi ve sözlerini bir deyimle noktaladı: Sen ağa ben ağa, inekleri kim sağa!


Adana Çukurova Press



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri