28 / 03 / 2024

Çukurova Metrosu etaplar halinde tamamlanacak!

Çukurova Metrosu etaplar halinde tamamlanacak!

DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen Halk Günleri’ne aralıksız devam ediyor. Halkla buluşan Başkan Soner Çetin, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.


DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen Halk Günleri’nde önemli açıklamalarda bulundu. Çetin, Çukurova Metrosu'nun etap etap tamamlanacağını açıkladı.


 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Halk Günü’nde yakın dönemde gerçekleşecek etkinlikler ile ilgili toplantıya katılanlara bilgi verdi. Halk Günü’ne gelen vatandaşların sorularını yanıtlayan ve hizmetlerle ilgili teşekkür alan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, son günlerde kamuoyunda konuşulan, "Metro’nun tamamlanması" ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Adana’da yarım kalan hiçbir iş bırakmayacaklarını söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, herkesin adı gibi emin olması gerektiğini söyledi. Çetin, şu ifadeleri kullandı: ''Metro’nun tabii ki 2’nci etabının tamamlanması gerekir. Altını çizerek söylüyorum. Metro’nun stadyuma ve üniversiteye kadar uzatılması gerekir. Bu 2’nci etap. Benim kafamda başka başka etaplar var. Bizim bomba projelerimiz hep yolda. Herkesin ağzının açık kalacağı projelerimiz var. Ulaşım konusunda Türkiye’de olmayan son teknolojiyi biz getireceğiz. Dünya’nın en üstün teknolojisini  Adana  hak etmiyor mu? Önce İstanbul, Ankara, İzmir’de yapılsın sonra biz mi örnek alalım? Onlar bizi örnek alsın" dedi. 


Adana’yı her anlamda cazibe merkezi yapacaklarını söyleyen Çetin, "Çukurova Havalimanı ne oldu bilmiyorum. İnşallah tamamlanır. Tamamlanınca raylı sistemin oraya kadar uzatılması gerekir. Adana’yı turizm anlamında da cazibe merkezi haline getireceğimizi biliyorsunuz. Onun için bu raylı sistemin sahile kadar hatta sahilden de böyle kıyıya paralel uzatılması gerekir. Yani bu sistemin sadece 2’nci etabı değil 3’üncü etabı var, 4’üncü etabı da var. İnşallah biz bunları da yapacağız. Çok geç kalınmıştır. Elin adamı bu işi 100 yıl önce halletmiş, dünyada bu iş çözülmüş. Raylı sistem tartışmalarının artık geride kalması gerekir. Bunun devamı ve bitirilmesi gerekir" açıklamasında bulundu.



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı