19 / 04 / 2024

Sincan'da kentsel dönüşüm başlıyor!

 Sincan'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Kentsel Yenileme projesinin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Kesin protokolün onayının ardından vatandaş görüşmelerine başlanacağını duyuran Başkan Tuna, 100 bin kişiye yepyeni bir yaşam alanı sunulacağının müjdesini verdi.


Sincan’ da Kentsel Yenileme projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Kanal 5 “Gündem Ankara” programına konuk olan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Kentsel Yenileme projesinin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Kesin protokolün onayının ardından vatandaş görüşmelerine başlanacağını duyuran Başkan Tuna, 100 bin kişiye yepyeni bir yaşam alanı sunulacağının müjdesini verdi.


Sincan’da dönüşüm başlıyor. Ulubatlı Hasan ve Saraycık Mahallelerindeki Kentsel Yenileme projesi tamamlandı, kesin protokol imzalandı. Vatandaş tarafından detayları merakla beklenen Kentsel Yenileme Projesi hakkında Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Kanal 5 televizyonuna açıklamalarda bulundu. Hakan Kuralay moderatörlüğündeki Gündem  Ankara  programına konuk olan Başkan Tuna, Kentsel Yenileme öncülüğünde Sincan’daki gelişmeleri anlattı. Twitter üzerinden gelen vatandaş sorularını da yanıtlayan Başkan Tuna, vatandaş görüşmelerinin bayramdan sonra başlayacağını duyurdu.


Toplu Konut İdaresi ile Kentsel Yenileme projesi kesin protokolü imzaladıklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Ulubatlı Hasan ve Saraycık Mahallerimizdeki durum hem Sincan’ımıza yakışmıyordu. Özellikle Saraycık’taki durum çok vahim. Biz vatandaşımızın daha iyi koşullarda bir hayat sürmesi için çaba sarf ediyoruz. Ne bizim Belediye olarak ne de TOKİ’nin buradan bir rant veya kâr beklentimiz yok. Burada hak sahiplerinin daha fazla imkandan yararlanmasını istedik. Bunun için ince eledik sık dokuduk ve vatandaşımızın haklarını gözeterek bir çalışma ortaya koyduk.” dedi.


SİNCAN YENİLENİYOR


Kentsel Yenileme Projesi ile Sincan’ın gelişimin ve ilerlemesinin önünün açılacağını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, vatandaşla görüşmelerine bayramdan sonra başlanacağını belirtti.


Sincan’a 3 kentsel dönüşüm projesi gerçekleştiğini söyleyen Tuna, “Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallelerimizde Kentsel Yenileme projemizi hayata geçiriyoruz. Aynı zamanda afet riski taşıyan binaların dönüşümü içinde ilçemizde çalışmalar devam ediyor. Sincan Sanayisinin dönüşümü için çalışmalarımız sürüyor. Sincan Sanayimizde yanıcı ve yakıcı maddeler yan yana buda büyük sorun oluşturuyor. Yeni Küçük Sanayi Sitemizin arazilerini satın aldık, düzenli ve modern bir sanayi içinde dönüşüm başlayacak.” dedi.


480 YATAKLI HASTANE GELİYOR


Sağlık Bakanlığı’nın Sincan’da yürüttüğü 480 yatak kapasiteli hastane projesini de yakından  takip ettiklerini belirten Başkan Tuna, “Sincan’da mevcut olan iki devlet hastanesinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı’nın Ayaş yolu üzerine yapacağı bu yepyeni hastane Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan’a da hitap edecek.” dedi.


ÜNİVERSİTE GELİYOR


Yenikent’e uzanacak olan banliyö hattının bir durağının da Akçaören de olduğunu belirten Başkan Tuna; “ Akçaören Bölgemizde 4500 dönümlük bir üniversite alanımız var. Banliyö hattının buraya uzanması ile birlikte Üniversitenin buraya daha çabuk yapılmasının da önü açılıyor. 10- 15 bin öğrencilik yapılması planlanan kampüsünde çalışmalarına devam ediyoruz.” dedi.


BELÖREN DAĞI’NIN YENİ YÜZÜ


Belören Dağı’nı eski atıl halinden kurtarmak için de çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Kanal 5 televizyonunda Belören Dağı projesini de anlattı. 50 bin m²’den fazla alanı Serapark haline getirdiklerini belirten Tuna, hazineden tahsisi gerçekleştirilen alanın hızla rekreasyon alanına dönüştürüldüklerini söyledi. Belören Dağı’nın öteki yüzünün ise Orman Bakanlığı tarafından Kent Ormanı’na dönüştürüleceğini müjdeleyen Tuna, Kent Ormanı’nın sadece Sincan’ın değil, Ankara’nın da en gözde mesire alanlarından biri olacağını duyurdu.



Sincan Belediyesi 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri