29 / 03 / 2024

Selçuk Başak: 3 kat izni ile kentsel dönüşümün önü açılacak!

Selçuk Başak: 3 kat izni ile kentsel dönüşümün önü açılacak!

İnşaatlarda 3 kat izni veren imar düzenlemesi emlakçıları memnun etti. Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak, "Uygulama ile yapılması gereken kentsel dönüşümün de önü açılmış olacaktır" dedi...


İnşaatlarda 3 kat izni veren imar düzenlemesi emlakçıları memnun etti. Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak, "Uygulama ile yapılması gereken kentsel dönüşümün de önü açılmış olacaktır" dedi.


İMAR DÜZENLEMESİ 


Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin inşaatlarda 3 kat izni veren imar düzenlemesi ile ilgili açıklama yaptı. Kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Başak, "Emsal ve kat artışı ile birlikte binalar görsel olarak daha güzel bir görüntüye sahip olacak ve aynı zamanda şehirde yapılması gereken kentsel dönüşümün de önü açılmış olacaktır" diye konuştu. 


ARSA TÜKETİMİ 


İlimizde inşaat sektörünün önemli bir yer tuttuğunu belirten Başak. "Konutlara ve iş yerlerine sürekli talep artmaktadır. Merkezde arsa üretme imkanı bulunmadığından, mevcut arsaların fiyatları da her geçen gün hızlı bir şekilde yükselmekte ve mevcut 2 kat imar nedeniyle arsal tüketimi daha fazla olmaktaydı. Bundan böyle 3 kat imar izni ile konutta yapılaşma oranı artacak, şehrimizin konut açısından yeni binalarla birlikte yenilenmesinin ve de yeni bir çehre kazanmasının da önü açılmış olacaktır" dedi. 


TEŞEKKÜR ETTİ


Uygulamadan en çok kendi meslek mensuplarının memnun kalacağını ifade eden Başak. "Yapılacak olan daha fazla konut, piyasada daha fazla hareketlilik ve emlak sektöründe her türlü ihtiyaca cevap olabilecek bir piyasa oluşmasına zemin hazırlayacaktır. Konut açığının ortadan kalkması emlak işinde meslektaşlarımızın da gelecekten ve yatırımlardan umutlanmasını sağlayacaktır" şeklinde konuştu. Öte yandan Başak. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na ve meclis üyelerine teşekkür etti. 


Yeni Haber Gazetesi