29 / 03 / 2024

Osmangazi'de yeni dönemde kentsel dönüşüm ön plana çıkacak!

 Osmangazi'de yeni dönemde kentsel dönüşüm ön plana çıkacak!

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’de yeni dönemin, kentsel dönüşüm çalışmalarının öne çıktığı, tarihi dokunun yeniden ayağa kalktığı, doğal ve ekolojik yapının korunduğu bir dönem olacağını söyledi...



Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’de yeni dönemin, kentsel dönüşüm çalışmalarının öne çıktığı, tarihi dokunun yeniden ayağa kalktığı, doğal ve ekolojik yapının korunduğu bir dönem olacağını söyledi.


Osmangazi Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısının gündemi yeni dönemde yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları oldu. Meclis üyelerine kentsel dönüşüm konusunda yapmayı planladıkları çalışmaları anlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni dönemde belediye bünyesinde Kentsel Tasarım Müdürlüğü kuracaklarını söyledi. Bu müdürlük vasıtasıyla kentsel dönüşüm çalışmalarını çok daha hızlı ve etkin bir şekilde sürdüreceklerini ifade eden Başkan Dündar, “Bu dönem yapacağımız çalışmalar sadece Osmangazi’ye değil, Osmangazi üzerinden Bursa’ya vizyon kazandıracak projeler olacak. 10 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışmalarımız var. Belli noktalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğümüz projeler var. Bakanlık yapmış olduğumuz projelerimizi onayladı. Adım adım Bursa’da hedeflediğimiz kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye ilerliyoruz” dedi.


Mahallelerde yapmış oldukları meydan çalışmaları gibi Bursa’yı yıkarak yeniden inşa edeceklerini kaydeden Başkan Dündar, “Osmangazi’de hizmet üretebilmek maalesef sadece kamulaştırmalar ile mümkün oluyor. Sıkışık ve çarpık yapılaşmadan dolayı kamulaştırmaya yoğun bütçeler ayırmak zorunda kalıyoruz. Osmangazi’de yaptığımız kamulaştırmalar ile yıkım çalışmalarımızı yaptık. Bundan sonra tasarım çalışmalarını hayata geçireceğiz. Yapılan çalışmalar bittiğinde Osmangazi’deki mahallelere nefes aldıran, mahallelerin kalitesini arttıran ve tabii ki kentsel dönüşüme katkı sağlayan projeler oluyor. İnşallah yürüttüğümüz çalışmalar ile şehrimizi marka kent noktasında ileri bir seviyeye getireceğiz” diye konuştu.


Belediye meclis üyelerine son bir ayda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında da bilgiler veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şunları söyledi:


“Nisan ayı içerisinde geniş bir katılımla fetih şenliklerini gerçekleştirdik. Fetih şenlikleri kapsamında Uluslararası Tarihi Kent Koşusu gerçekleştirildi. Bu koşu TRT’den de canlı olarak yayınlandı. Şehrimizin tanıtımı açısından başarılı bir çalışma oldu. Sosyal projelerimiz kapsamında OSMEK kurslarında eğitim alan kursiyerlerimizin sergi çalışmaları gerçekleşti. Osmangazi’nin birçok mahallesinde bu kurslarımızı yeni dönemde de sürdüreceğiz. Daha da geliştirip daha etkin bir biçimde her kesimden insanın kurslarımıza katılması ve meslek edilmesi konusunda çalışmalarımızı yapacağız. Osmangazi Belediyespor’daki sporcularımızın büyük başarıları oldu. Bayan hentbol takımımız Türkiye Hentbol 1’inci Ligi’ne yükseldi. Yine aynı şekilde judo ve atletizm branşlarında da sporcularımız önemli başarılara imza attı. İnşallah bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızı sürdürerek yeni başarılar elde edeceğiz.”


Başkan Mustafa Dündar ve grup sözcülerinin konuşmalarının ardından mayıs ayı olağan meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.



Olay 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler