26 / 04 / 2024

Mustafa Çelik, Sancaktepe'de kentsel dönüşümü anlattı!

 Mustafa Çelik, Sancaktepe'de kentsel dönüşümü anlattı!

AK Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Mustafa Çelik, Sancaktepe Mahallesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte yeni bir boyuta bürüneceğini söyledi. Sancaktepe'ye gelen Mustafa Çelik, mahalle halkı tarafından coşkuyla karşılandı...



AK Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Mustafa Çelik, Sancaktepe Mahallesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte yeni bir boyuta bürüneceğini söyledi. 


AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sancaktepe'ye gelen Mustafa Çelik, mahalle halkı tarafından coşkuyla karşılandı. 


Kendisini coşkuyla ve heyecanla karşılayan mahalle sakinlerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mustafa Çelik "Öncelikle ele alacağımız konu imardır. İmarın olmadığı noktalarda sağlıklı kentleşmeden söz etmek, sağlıklı yerleşim merkezleri oluşturmak kolay olmaz. Bu nedenle Sancaktepe'de kentsel dönüşüm uygulayacağız" dedi. Hükümetin çıkardığı Kentsel Dönüşüm Yasası marifetiyle Sancaktepe'nin tamamının sorunlarını çözecek projeleri hayata geçireceklerinin müjdesini veren Çelik, "Kentsel dönüşümle ilgili hazırladığımız projeleri öncelikle Sancaktepe, Boztepe, Yeşil Mahalle, Argmcık ve Gazi Osman'da uygulamaya koyacağız. Kentsel dönüşüm uygulayacağımız Sancaktepe'de mahalle sakinlerini mevcut yaşadıkları mekanlardan daha kaliteli ve konforlu yerlere nakledeceğiz. Daha sonra Sancaktepe'de planlama işine başlayacak, kentsel dönüşümü hemen uygulayacağız. Kentsel dönüşümle buralardaki sorunların tamamını çözecek projeleri hayata geçireceğiz. 


Bu planlamaların içinde; mahalle evleri, kadın gelişim merkezleri, spor salonları, parklar ve bahçeler gibi bütün sosyal donatılar olacak. Bütün bunlar iyi planlanmış bir kentsel dönüşümle mümkün olacak. Mülkiyet problemi olmayan yerlerde ise kentsel dönüşümü beklemeden hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 


İhtiyaç duyulan ara eleman sıkıntısını gidermek ve vasıflı ustalar yetiştirip istihdama katkı sağlamayı da hedeflediklerini söyleyen Mustafa Çelik, "Kuracağımız Kocasinan Meslek Akademisiyle iyi eğitilmiş elemanlar yetiştirmek suretiyle işsiz gençlerin meslek sahibi olmasını sağlayacağız" diye konuştu.


Kayseri Anadolu Haber

 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura, Yeni konut projeleri