28 / 03 / 2024

Kartal kentsel dönüşümün merkezi oldu!

Kartal kentsel dönüşümün merkezi oldu!

Deprem dönüşümünün Kartal'da devam edeceğini vurgulayan Başkan Op. Dr. Altınok Öz, dönüşümle vatandaşların geleceğe güvenle bakacaklarını vurgulayarak, Bir sitenin dönüşümünün buluşma noktasındayız.Deprem ve dönüşümün kitabını yazdık...


İSTANBUL - Esentepe Mahallesi'nde yer alan 6 bloklu 5 katlı Astsubaylar Sitesi'nin yıkım töreni gerçekleşti. Yıkıma Doğan Sokak Deprem Dönüşüm Derneği Başkan; Turan Işık, Balkanlılar Derneği Başkanı Olcay Özgön. Mahalle Muhtarları. Amatör Spor Kulüplerinin Başkanları, Tüm Emek İş Sitesi sakinleri. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Kartallılar katıldı. 


Yıkım öncesinde bir konuşma yapan Astsubaylar Sitesi yönetiminden Hakan Muslu. deprem dönüşümünden dolayı mutlu olduklarını belirterek, "2012 yılında sitenin dönüşüm çalışmalarına başladık. Kartal Belediyesi ile başladığımız bu çalışmalarda binalarımızda hem can güvenliği, hem de emniyet konusunda sıkıntılar vardı. Kartal Belediyesi ile birlikte hareket ederek onların bilgileri ışığında bu noktaya geldik. Bizleri her konuda bilgilendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. 


Deprem dönüşümünün Kartal'da devam edeceğini vurgulayan Başkan Op. Dr. Altınok Öz, dönüşümle vatandaşların geleceğe güvenle bakacaklarını vurgulayarak, "Bir sitenin dönüşümünün buluşma noktasındayız. Deprem ve dönüşümün kitabını yazdık. Kitabın 238. sayfasında Astsubaylar Sitesi ile yaptığımız 5 Nisan 2012'deki toplantıyı da kitaba yansıttık. Biz ne konuştuk, onlar bizden ne istediler? İstedikleri her şey bugün burada yapıldı. Güvenli, imara uygun, ruhsatlı ama her şeyden önce geleceğe güvenle bakan bir yapı içerisinde oturmaya karar veren ve bu kararlıkla yola çıkan site sakinlerini kutluyorum. O birlik ve beraberliğinizin hiç bozulmamasını diliyorum."dedi. 


Deprem dönüşümü ve yerinde dönüşüme farklı bir yaklaşım daha getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Deprem dönüşümü, yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm diyoruz. Bugün burada bir konuya daha açmak istiyorum. Bu dönüşümün temeli 'Yaşam Hakkı Dönüşümüdür'. Eğer buradaki insanlar güven içinde yaşayabilecekse Kartal Belediyesi yaşam hakkı için her türlü olanağı halkına sunar. Yaşam hakkı için her şeyi yapabilecek bir belediyeye sahipsiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Biz bu konuda iddialıyız. Halkı için var olan bir belediyeyiz. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyorum." dedi. 


Anayurt Gazetesi