29 / 03 / 2024

İnsay Yapı, 2 bölgede kentsel dönüşüm planlıyor!

İnsay Yapı, 2 bölgede kentsel dönüşüm planlıyor!

Yeni yılda da pek çok projenin inşaat çalışmalarına başlayacak olan İnsay Yapı, Yeni Sahra ve Beykoz Soğuksu’da yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.


Kısa süre içinde adını sıkça duyduğumuz İnsay Yapı, 2016 yılında gerçekleştirdiği projelerle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Ondörtüç Pendik ve Ankara'da inşaat çalışmaları süren Elit Manzara Beytepe ile satışlarına devam eden firma, yatırım değeri yüksek projeler inşa ediyor. Yeni yılda da pek çok projenin inşaat çalışmalarına başlayacak olan İnsay Yapı, Yeni Sahra ve Beykoz Soğuksu’da yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.


Uzun yıllar kimya sektöründe faaliyet gösteren Kolsuzlar Kimya tarafından 2011 yılında kurulan İnsay Yapı, elde ettiği tecrübe ve sermaye birikimiyle gayrimenkul sektörüne hızlı bir giriş yaptı. 2016 yılının başından beri projelerinin inşaatını yapan İnsay Yapı, kısa süre içinde gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından biri oldu. Pendik'te yükselen Ondörtüç Pendik ve Ankara'da inşaat çalışmaları süren Elit Manzara Beytepe ile satışlarına devam eden firma, yatırım değeri yüksek projeler inşa ediyor. Ankara'da inşa edilen Elit Manzara Beytepe, toplam 119 konuttan oluşuyor. Kaba inşaatının yüzde 90’ının tamamlandığı projenin Haziran 2018'de teslim edilmesi bekleniyor. İstanbul'da inşa edilen Ondörtüç Pendik'te ise daha şimdiden dördüncü kata gelindi. Kaba inşaatının hızla ilerlediği projenin satışları da hızla sürüyor. 241 daire ve 23 ticari ünitenin yer aldığı projenin 2018'de teslim edilmesi bekleniyor. 


Yeni projeler için heyecanlı bekleyiş

Yeni yılda da pek çok projenin inşaat çalışmalarına başlayacak olan İnsay Yapı, Yeni Sahra ve Beykoz Soğuksu’da yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 1/5000'lik ve 1/1000'lik planlama sürecinin tamamlanması ile kentsel dönüşüm projelerine başlayacak olan firma, Pendik’te yapımına başlayacakları bir adet konut ve bir adet ticari projenin inşaatı için de gün sayıyor. Ayrıca İnsay Yapı, Sarıyer'de kendi arsası üzerinde butik bir projenin inşaatı için de çalışmalarını yoğunlaştırdı. 


“Gayrimenkul sektörü, Türk ekonomisinin bel kemiği”

Sektör olarak yeni yılın iyi geçeceğini öngören İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin bel kemiği olduğunu söyledi. Hem konut üreticisi hem de konut yatırımcısının elini kolaylaştıran düzenlemelerle gayrimenkul satışlarında artış beklediklerini vurgulayan Çulhalık, “2016 yılı, bir çok firma gibi bizim için de hareketli bir yıldı. Yatırımlarımızı hızlandırarak, kararlılıkla sürdürmesini bildik. Öz sermayemiz ve tecrübemiz sayesinde 2016 yılını başarıyla geride bıraktık” dedi. 


“Kalitesiz yapı stoğu var”

Ev sahibi olmak isteyenlerin 2017 yılında harekete geçeceğini belirten Çulhalık, İstanbul'da kalitesiz yapı stokunun varlığına  işaret etti. Pek çok kişinin oturduğu evin sağlamlığından emin olamadığını ifade eden Çulhalık, yenilenmesi gereken on binlerce evin olduğunu söyledi. Pek çok ev sahibinin ya oturduğu evini yenileyeceğini ya da yeni ev alacağına dikkat çeken Çulhalık, “Durum böyle olunca da gayrimenkul sektörünün büyük bir pazar olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.


Maliyetlerin artmasıyla orta ve uzun vadede gayrimenkul fiyatlarında artış beklediklerini kaydeden Çulhalık, özellikle orta gelir grubuna yönelik konut talebinin artarak devam etmesinin fiyatların makul ölçülerde artışını beraberinde getireceğini ifade etti. 







Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri