24 / 04 / 2024

Eskişehir kentsel dönüşüm projeleri Brüksel’e örnek oldu!

 Eskişehir kentsel dönüşüm projeleri Brüksel’e örnek oldu!

Türkiye’de olduğu kadar başka ülkelere de esin kaynağı olan Eskişehir’in Porsuk Çayı Düzenlemesi Projesi’nin Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel'de uygulanacak olması, Brüksel’de yaşayan Türk vatandaşları tarafından gururla karşılandı.



Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleri, Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de uygulanacak. Türkiye’de olduğu kadar başka ülkelere de esin kaynağı olan Eskişehir’in Porsuk Çayı Düzenlemesi Projesi’nin uygulanacak olması, Brüksel’de yaşayan Türk vatandaşları tarafından gururla karşılandı.


Avrupa Birliği başkenti Brüksel’den Eskişehir’e gelerek Porsuk Çayı projesini inceleyen Türk siyasetçi Mustafa Ulusoy ile Anderlecht Belediyesi Birinci Başkan Yardımcısı Gaetan Van Goidsenhoven’in Brüksel’in Anderlecht Kanalında uygulanacak olan  “Eskişehir’i örnek alan projesi” Brüksel Belediye Meclisinde onaylanarak kabul edildi.


27 Mart 2014 tarihli Belediye Meclis toplantısında ele alınan Master planın kabul edilmesiyle Brüksel’in Anderlecht Kanalı ve çevresi, tıpkı Eskişehir Porsuk çevresi şeklinde düzenlenecek.


Eskişehir Porsuk Projesi’nin Avrupa’nın en önemli şehirlerinden biri ve AB Başkenti olan Brüksel’de hayata geçecek olması, hem Eskişehir için, hem de Brüksel’de yaşayan Türk vatandaşları için bir gurur kaynağı olduğu kadar genç Türk siyasetçi Mustafa Ulusoy’un da başarısı oldu. Ulusoy bu projede kendilerine destek veren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e özellikle teşekkür etti.


Söz konusu proje, 2 Eylül Caddesi tramvay ve yaya yolu uygulamasını da bünyesine alarak Eskişehir modelinin ne kadar örnek bir proje olduğunu bir kere daha Avrupa’ya ve dünyaya gösterdi.



Eskişehir Büyükşehir Belediyesi




Önerilen Bağlantılar : TOKİ Van kura çekilişi