19 / 04 / 2024

Elmadağ'da kentsel dönüşümle 2 bin 772 konut yenilenecek!

 Elmadağ'da kentsel dönüşümle 2 bin 772 konut yenilenecek!

ELMADAĞ'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK Proje kapsamında 71,5 hektarda 2 bin 772 konutun dönüşümü sağlanacak. Bin 239 hak sahibinin bulunduğu bölgede, yerinde dönüşüm ilkesi uygulanacak. Bölgedeki dönüşüm, diğerlerinden farklı olacak




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, protokol imza töreninde, kentsel dönüşüm alanında başlattıkları seferberliğe yeni bir halka daha eklediklerini söyledi. 


Elmadağ'da çok güzel bir proje ortaya çıkarıldığını ifade eden Güllüce, ilçede çok uzun sürmeyecek bir zaman diliminde örnek bir projenin hayata geçirileceğini kaydetti. 


Güllüce, Elmadağ'da proje sayesinde insanların huzur içinde yaşayacağı, ibadethanesinden okuluna kadar içerisinde her türlü sosyal donatı mekanının bulunduğu ve çağın ihtiyaçlarının tümünün karşılanacağı bir dönüşüm gerçekleşeceğini anlattı. 


Vatandaşların en iyi standartlardaki mekanlarda yaşamasını ve deprem gibi afet risklerine karşı riskli binaların ortadan kaldırılmasını arzu ettiklerini vurgulayan Güllüce, "Projeyle Elmadağ'da 2014 Türkiyesinin, yeni Türkiye'nin standartlarına uygun bir şehir, yaşam alanı oluşacak. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 


"TOKİ, BÜYÜK BİR KONUT AÇIĞINI KAPATMIŞTIR" 

Güllüce, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında oldukça iyi yol aldıklarına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Kentsel dönüşümü  TOKİ  yapıyor. Her ne kadar Başbakanlığa direkt bağlı ve bizimle organik bir bağı yoksa da planlar yönüyle de bir müşterekliğimiz var. Türkiye'de TOKİ hem çok büyük bir konut açığını kapatmıştır. 


600 bine yakın konut yapmıştır. Konut yapımında orta ve alt gelir grubunun ihtiyaçlarını karşılamıştır. Kentsel dönüşümde çok ciddi merhale katetmiştir.",


 BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

 Kentsel dönüşümün vatandaşlar ve belediyeler tarafından da yapıldığını bildiren Güllüce, Elmadağ'daki gibi Bakanlığın uhdesinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının da bulunduğunu söyledi. 


 Güllüce, Türkiye genelinde çalışmaların büyük bir hızla yürütüldüğünü dile getirerek, şöyle devam etti: "Parti farkı gözetmeksizin tüm belediye başkanlarımız, aynen Elmadağ Belediye Başkanımız ve bu işe girmiş, çalışan, örnekler ortaya koyan belediye başkanlarımız gibi onlar da gelsinler. Birlikte, beraber bu Türkiye'yi yenileyelim. Yeni Türkiye'nin yeni semtlerini, yeni ilçelerini oluşturalım. 


Hem afet riski problemi bulunmayan mekanlara kavuşalım hem de 2014 Türkiyesine layık sokaklar, caddeler, semtlerimiz olsun."


 "HAK SAHİPLERİNİN YÜZDE 30'U İLE SÖZLEŞME İMZALANDI" 


Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin de başından sonuna kadar bakanlığın maddi ve manevi destekleriyle güzel bir kentsel gelişim ve dönüşüm projesinin hazırlandığını belirtti. 


Projeyle hayal gibi gözüken bir çalışmanın gerçeğe dönüştürüleceğini dile getiren Şahin, emeği geçenlere teşekkür etti. 


Şahin, hak sahipleriyle görüşmelerin yapıldığına işaret ederek, "Bölgedeki hak sahibi bin 239 vatandaşın 450'si ile görüşülmüştür. Bunların da yaklaşık yüzde 30'u ile sözleşme imzalanmıştır. Projenin, bölgemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 


Konuşmaların ardından Bakan Güllüce ve Elmadağ Belediye Başkanı Şahin, protokolü imzaladı. 

ELMADAĞ'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK Proje kapsamında 71,5 hektarda 2 bin 772 konutun dönüşümü sağlanacak. Bin 239 hak sahibinin bulunduğu bölgede, yerinde dönüşüm ilkesi uygulanacak. 

Bölgedeki dönüşüm, diğerlerinden farklı olacak. Hak sahipleri, evlerinden çıkmadan, 10,5 hektarlık rezerv alan Birinci Etap'ta 595 konutun inşaatı başlayacak. 5 etap halinde yapılacak dönüşümdeki bu uygulamayla, Bakanlığın kira yardımı yükü hafifleyecek. 


Dönüşüm alanında hazırlanan fizibilite çalışmalarına göre, hak sahiplerinin yüzde 50'si konutlarını borçsuz alabilecek. Birden fazla konut alma hakkı bulunanlara ise uygun koşullar sunulacak. 


PROJE ÖZELLİKLERİ 

Konutlar tasarlanırken, aile ve mevcut konutların büyüklükleri dikkate alındı. Bina yükseklikleri ve yoğunlukları, vadi boyunca devam eden peyzajla azalacak. Binalar, 2 kattan başlayarak 8 kata kadar yükselecek. 

Dönüşüm alanı, sosyal donatı ve kültürel alanları, sağlık ve spor tesisleri, camileri, ticari üniteleriyle Elmadağ'ın incisi olacak. Rekreasyon alanında, sosyal tesisler, kafeteryalar, süs havuzları, çocuk oyun alanları yer alacak. 



24 Saat




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler