29 / 03 / 2024

Dumankaya Fikirtepe projesinde birinci adada anlaşma sağlandı!

Dumankaya Fikirtepe projesinde birinci adada anlaşma sağlandı!

Dumankaya inşaat ile sona kalan vatandaş arasında süren uzun görüşmeler ve uyuşmazlık, Fi-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' Başkanı Yasin Bektaş'ın katkı ve arabuluculuğu ile uzlaşmayla sonuçlandı.


Fikirtepe'de Dumankaya birinci adasında yüzde yüz anlaşma tamam. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde güzel gelişmeler oluyor.  Dumankaya birinci adasında kalan son parselle Fi-KENTDER aracılığı ile anlaşma sağlandı. Dumankaya İnşaat daha önceden boşalt verdiği ancak imzalar tamamlanmadığı için yıkımına başlamadığı üçgen adasında anlaşmaya vararak büyük bir engeli daha aşmış oldu ... 


Dumankaya inşaat ile sona kalan vatandaş arasında süren uzun görüşmeler ve uyuşmazlık,  Fi-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' Başkanı Yasin Bektaş'ın katkı ve arabuluculuğu ile uzlaşmayla sonuçlandı. Her iki taraf uzlaşma sonucunda el sıkışarak anlaştı. 


Dumankaya İnşaat Genel Müdürü Abdullah Yazıcı, Fi-KENTDER Dernek Başkanı Yasin Bektaş 'ın da hazır bulunduğu son uzlaşma toplantısında tekrar bir araya gelerek el sıkıştılar. Fi-KENTDER Başkanı Yasin BEKTAŞ kalan son parseldeki hisse sahibi Hüzeyin Üzümcü ve Dumankaya İnşaat Genel Müdürü Abdullah Beyi el sıkışıp anlaşmalarından dolayı tebrik etti. Bektaş üçgen adadaki vatandaşlar için mutlu sonun aynısının Dumankaya'nın anlaştığı diğer ikinci adası içinde gerçekleşmesi temennisinde bulundu ..


Dumankaya İnşaat'tan Fi-KENTDER'e teşekkür


Dumankaya İnşaat'ın talebi sonrası Fi-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' nin arabuluculuğu ile yaklaşık 3 hafta süren görüşmeler sonucunda sağlanan anlaşma sonrası Dumankaya İnşaat Genel Müdürü Abdulah Yazıcı ve arsa sahibi Hüseyin Üzümcü katkı ve çabalarından dolayı Fi-KENTDER Dernek Başkanı Yasin BEKTAŞ' a ayrı ayrı teşekkür ettiler.


Fi-KENTDER Başkanı Yasin Bektaş Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dumankaya İnşaat patronu duayen işadamı Halit Dumankayaya , Genel Müdür Abdullah Yazıcı Bey'e kamulaştırma baskısı uygulamadan işin ilerlemesi ve karşılıklı gönül rızalığı ile neticelenmesi için gösterdikleri gayret ve çabadan dolayı teşekkür etti. Yasin Bektaş ''Her iki kesimin de mutlu bir şekilde anlaşması bizleri de mutlu etmiştir dedi. Bektaş, Fikirtepe'de bir veya iki imza bahanesi ile yıllarca bekleyen firmalarında iş yapma gayreti ile bir an önce anlaşma yapmalarını ve diğer imza atan vatandaşları daha fazla mağdur etmemeleri temennisinde bulundu..


Bektaş son olarak, Fikirtepe'de çözüm odaklı her kesimle görüşmelerini sürdürdüklerini ve talep edilmesi durumunda her hangi bir karşılık beklemeden Fi-KENTDER olarak tüm firmalara ve vatandaşlara yardıma hazır olduklarını söyledi.


Fikirtepe Haber