16 / 04 / 2024

Beyoğlu Sütlüce sakinleri kentsel dönüşümün başlamamasını protesto etti!

 Beyoğlu Sütlüce sakinleri kentsel dönüşümün başlamamasını protesto etti!

Beyoğlu Sütlüce Mahallesi sakinleri, mahalleleri için hazırlanan kentsel dönüşüm projesinin bir türlü başlatılmaması nedeniyle eylem yaptı. Yaklaşık 4 yıldır mağdur olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, kendilerine randevu vermeyen yetkilileri suçladı..



Beyoğlu Sütlüce Mahallesi sakinleri, mahalleleri için hazırlanan kentsel dönüşüm projesinin bir türlü başlatılmaması nedeniyle eylem yaptı. Yaklaşık 4 yıldır mağdur olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, kendilerine randevu vermeyen yetkilileri suçladı.


Evlerinin 3 yıl önce yıkılmasına rağmen çalışmalara hala başlanmadığını söyleyen Hasan Keser, gerek AK Parti'den gerekse Beyoğlu Belediyesi'nden gelen yetkililer binalarımızın yaptırılacağını söyledi. Fakat şu anda ne gelen var ne giden. Burada vatandaş mağdur, müteahhit kiramızın sadece 800 liralık kısmını ödüyor, kiralar arttı, farkı cebimizden ödüyoruz." dedi.


Evi yıkılan Nurettin Yıldız da, "Evimi yıktılar, bana 2 daire vereceklerini söylemişlerdi, daha sonra bire indirdiler. Evimi 2009 yılında müteahhite vermiştim, şu anda onunla da mahkemeliğim." diye konuştu.


Bu arada eylem yapan vatandaşlar, Örnektepe Mahallesini de kapsayan projeden yaklaşık 100 kişinin bu durumdan etkilendiğini ifade etti. 


Bugün