20 / 04 / 2024

Örnektepe–Sütlüce Projesi’nde sona gelindi!

 Örnektepe–Sütlüce Projesi’nde sona gelindi!

Örnektepe Semt Konağı’nda bölge halkıyla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Örnektepe, Sütlüce kentsel dönüşüm projesinde önümüzdeki yıl çalışmalarımıza başlamış olacağız” dedi...



Vatandaş – Başkan buluşmasında Örnektepe Semt Konağı’nda bölge halkıyla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Demircan “Önümüzdeki yıl Örnektepe, Sütlüce bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarımızı proje bazında tamamlamış ve ilk çalışmalara başlamış olacağız” dedi.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaşam standartlarını üst seviyeye taşımak ve deprem riskini en aza indirmek adına kentsel dönüşümün gerekli olduğunu söyledi. Demircan, “Belediyecilik, temizlik, çöp toplama veya yol yapmaktan ibaret değil. Bu konularda zaten en iyi seviyeyi yakalamış durumdayız. Artık Beyoğlu’nda yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


Örnektepe’de çatlayan konutlar


Örnektepe’de son dönemde bazı konutlarda çatlaklar oluştuğunu da hatırlatan Demircan, tehlike olduğunu gördükleri bir binayı boşalttıklarını belirterek, “Menekşe Sokak’ta meydana gelen bu olayı yakından takip ediyoruz. Ben bizzat konuyla ilgileniyorum. Bağımsız bir üniversite tarafından bölgede sondaj çalışmaları yapılıyor ve bir rapor hazırlanıyor. Bu raporun ardından çatlamaların neden kaynaklandığı anlaşılacak. Öte yandan burada kimsenin mağdur edilmeyeceğini de ifade etmek isterim” dedi.


“Yelpazemizi genişleteceğiz”


Bayanların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada semt konağı faaliyetlerinden bahseden Demircan, kadınlara yönelik aktiviteleri arttıracaklarını da belirtti. İlçedeki semt konaklarında bayanların spor yapabilecekleri alanlar oluşturduklarını da anlatan Demircan, “Konaklarda gördüğümüz kadarıyla kadınlar bizden daha aktif olmamızı istiyor. Bizde bu faaliyetleri daha fazla hale getirip yelpazemizi geniş tutacağız” dedi.


Vatandaş – Başkan buluşması sonunda Örnektepe Semt Konağı Anaokulu’nu da ziyaret eden Demircan, minik öğrencilerle yakından ilgilendi.