18 / 04 / 2024

Bakan İdris Güllüce: Siluet baktığınız yere göre değişiyor!

 Bakan İdris Güllüce: Siluet baktığınız yere göre değişiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul'un siluetini bozan yapılaşmayla ilgili olarak, "Siluet baktığınız yere göre değişiyor. Mesela Kız Kulesi'nin orada durduğunuzda göremediğinizi Salacak'ta görürsünüz" dedi.



Yeniden Beyoğlu Belediye Başkanı seçilen Ahmet Misbah Demircan'a makamında tebrik ziyaretinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beyoğlu'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı. Güllüce burada yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün Beyoğlu merkezinde pek fark edilmediğini ancak Beyoğlu'nun dışına çıkıldığında o hızlı ve uygun olmayan yapılaşma görülüyor. Biz yeni bir Türkiye kuruyoruz, "Artık dev gibi bir ülke var. Sanayi ürünleri ihraç eden bir ülke var. Elektrik borusu üretemeyen bir Türkiye'den tank üreten bir ülkeye dönüştük. Şehirlerimizin de bu son 10 yıldaki değişime ve gelişime ayak uydurması lazım" diye konuştu. 



İstanbul'un silüetinin bozulacağı yönünde bir endişeniz var mı? 


Bir gazetecinin "Başbakanımızın bir endişesi olmuştu, 16:9 projesi İstanbul'un siluetini gölgeledi diye... Onun yanına 10 blok daha yapılacağı gündeme geldi. Sizin İstanbul'un siluetinin bozulacağı yönünde bir endişeniz var mı” şeklindeki sorusuna, Güllüce, "Siluet baktığınız yere göre değişiyor. Siluet nereye göre baktığınızda oluyor. Mesela Kız Kulesi'nin orada durduğunuzda göremediğinizi Salacak'ta görürsünüz. 360 derece mi bakmak lazım yoksa başka türlü mü bakmak lazım? Büyükşehir bu konuda iyi bir çalışma yaptı" şeklinde yanıtladı. 


Bakan Güllüce, bir gazetecinin, "Kamulaştırma bedellerini adaletli buluyor musunuz" şeklindeki sorusuna ise "Kamulaştırma bedeli size anlatıldığı gibi değil. Bunun bir sistematiği, raporu, ölçüsü var" şeklinde yanıt verdi. 


Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!


Ahmet Misbah Demircan, İdris Güllüce'ye Beyoğlu Okmeydanı, Tarlabaşı ve Örnektepe'deki kentsel dönüşüm projeleri için hazırlanan maketler üzerinden bilgi verdi. İkili daha sonra Tarlabaşı'na giderek buradaki kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmaları inceledi. Güllüce, Beyoğlu'nda güzel ve başarılı kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle Demircan'ın tebrik etti. Buradaki izlenimlerini gazetecilerle de paylaşan Güllüce, kendisinin inşaat mühendisi olduğunu belirterek, "Türkiye mühendislikte ve inşaat sektöründe çok ilerledi. Kentsel dönüşüm kolay bir iş değil. Burada başarılı bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştiriliyor. Sıfırdan -32'ye ineceksiniz, kazıklar çakacaksınız, tarihi binaları koruyacaksınız, vatandaşı mağdur etmeyeceksiniz yani bu iş gerçekten çok zor bir iş" diye konuştu.


Radikal




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler