24 / 04 / 2024

Bağcılar Kirazlı Mahallesi'ndeki 92 daireli 9 bina yıkıldı!

 Bağcılar Kirazlı Mahallesi'ndeki 92 daireli 9 bina yıkıldı!

Yuvam Sitesi ile Mahmutbey'deki altı adet binanın yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bu binaların yerine asansörlü ve otoparkı bulunan bahçeli depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek...



RİSKLİ altı bölgenin kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendiği Bağcılar'da Kirazlı Mahallesi'ndeki depreme dayanıksız üç bloku bulunan Yuvam Sitesi ile Mahmutbey'deki altı adet binanın yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bu binaların yerine asansörlü ve otoparkı bulunan bahçeli depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek. 



'ÖRNEK PROJE'


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Biz dünyanın gelişmelerini yakından takip ettik. Birçok yabancı ülke temsilcisi 'İstanbul'da bu değişimi ve dönüşümü nasıl başardınız' diyor. Şehrimizde yaşayanlar belki fark etmiyor ancak, yabancılar İstanbul'daki bu değişimi yakından takip ediyor" dedi. 


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da Bağcılar'ın artık örnek projelerle konuşulduğunu ifade ederek, "İlçemize kazandırdığımız güzellikler tüm kurum ve kuruluşlar ile STK'ların işbirliği ve desteği sayesinde oldu. Bağcılar İstanbul'un parlayan ilçelerinden birisi haline geldi" dedi. Başkan Topbaş, Kirazlı ve uydu bağlantısı ile ekrana görüntüsü yansıtılan Mahmutbey Mahallesi'ndeki konutların yıkımını başlattı. Yıkım programı, daha sonra Yuvam Sitesi'nde 60 daireden oluşan 3 blokun yıkılması ile devam etti. Böylece toplam 92 daireli 9 bina yıkılmış oldu. 


Habertürk Gazetesi