25 / 04 / 2024

Ayhan Önal'dan dönüşüm için ortak proje önerisi!

Ayhan Önal'dan dönüşüm için ortak proje önerisi!

Gürsu ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ayhan Önal, Yenidoğan mahallesinde yapılması istenilen 'kentsel dönüşüm' projesine karşı olmadıklarını, ancak göreve geldikleri 11 ay 15 günlük bir zamana karşı, bir arpa boyu yol gidilemediğini açıklayan Önal ortak proje önerdi.


Gürsu ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ayhan Önal, Yenidoğan mahallesinde yapılması istenilen 'kentsel dönüşüm' projesine karşı olmadıklarını, ancak göreve geldikleri 11 ay 15 günlük bir zamana karşı, bir arpa boyu yol gidilemediğini açıklayan Önal ortak proje önerdi. Burada yaşayan mahalle sakinlerinin yaşadıkları meskenlerden memnun olduklarını, ancak temel ihtiyaçları olan elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon ve alt yapıdan yoksun bırakıldıklarını, bununda insan haklarına aykırı olduğunu ifade etti. 


Dışkaya TOKİ'nin modern yaşama teknolojisinin kullanılmasına rağmen şehir ile organik bir bağlantısının olmamasının,  TOKİ  sorunu yaşattığını sözlerine ekleyen Önal, Yenidoğan'ın da aynı akıbete uğramamasını istedi. 


Büyükşehir yasası ile birlikte belediyenin de hizmet alanının genişlemesinin fırsata dönüşmesini, beklentilerin yükseldiğini, vatandaşların taleplerinin arttığı bir dönemde Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'a Yenidoğan'ın imar planlarını beraber değiştirebileceklerini, bununla ilgili dosyaya katkı koyabileceklerini, Gürsu'yu bir bütün olarak gördüklerini söyledi. 


KOOPERATİFLEŞME DESTEKLENMELİ

Önal, "Gürsu'nun mahalle olarak iki önemli sorunu var. Biri Dışkaya TOKİ, diğeri Yenidoğan. Bu iki mahallede biri modernleşmenin, diğeri yokluğun sıkıntısını yaşıyor. Bu mahallelerimizi şehirle bütünleştirebiliriz. MHP projeleri ile bunu çözmeye taliptir. Yenidoğan mahallesinin baştan sona sokaklarını tekrar imar durumunu ele alarak, vatandaşları mağdur etmeden bir yol izleyebiliriz. Vatandaşın mevcut haklarını koruyarak, kooperatifleşmenin önünü açmalıyız. Belediye ve özel sektörün kooperatifler üzerinden ucuz ve sağlıklı binalar kazandırabilmeliyiz. Yenidoğan'dan başlayarak, Kurtuluş, istiklal, Zafer mahallelerini de ilerleyen zamanlarda bu sistemle dönüştürebiliriz" dedi. 



Bursa Kent



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler