27 / 04 / 2024

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği'nden belediye başkanlarına kentsel dönüşüm çağrısı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği'nden belediye başkanlarına kentsel dönüşüm çağrısı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, seçim çalışmaları kapsamında adayların vaatlerine bakıldığında kentsel dönüşüme ilişkin net ifadeler veya projeler göremediklerini ve bunun eksikliğini hissettiklerini açıkladı.


Mütahitler, 30 Mart'ta seçilecek belediye başkanlarına 'İlk işiniz kentsel dönüşüm olsun' çağrısında bulundu Muhatabımız belediyeler 30 Mart yerel yönetimler seçimlerine sayılı gün kala şehrin en önemli problemlerinden biri olan ömrünü tamamlamış yapı stoğuna ilişkin Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği, seçimi kazanacak başkanlara çağrıda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birçok ilde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilişkin Antalya'da henüz atılan hiçbir adım olmadığına dikkat çeken Deniz Karataş, seçim çalışmaları kapsamında adayların vaatlerine bakıldığında kentsel dönüşüme ilişkin net ifadeler veya projeler göremediklerini ve bunun eksikliğini hissettiklerini açıkladı. Adayların ve seçilecek başkanların öncelikle kentsel dönüşümü iyi anlaması gerektiğinin altını çizen Deniz Karataş, "Antalya'da 3 bin 500 müteahhit var ve bugüne kadar bürokratik işlemlerimizin yüzde 95'i belediyelerle, yüzde 5'i özel idareyle şeklindeyken, özel idarelerin kapatılacak olması nedeniyle yeni dönemde bürokratik işlemlerimizin yüzde 100'ü belediyelerle olacak" dedi. 

Acil yıkılacak 10 bin bina Deniz Karataş, "Seçilecek belediye başkanlarının atacağı ilk adımlar kentsel dönüşüme yönelik olmalı. Aksi takdirde bir deprem olursa veya benzeri bir durumda yıkılacak binalarda kimse sorumlu aramasın, tüm sorumluluk belediye başkanlarına ait olacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilk uygulamasında olduğu gibi arkasına yıkım makinelerini alarak, deprem yıkmadan, seçilen başkanların yıkması gerekiyor. Antalya'da bu şekilde acilen yıkılması gerektiğini düşündüğümüz 10 bin bina var" diye konuştu. Kentsel dönüşümün İl Özel İdaresi'ne ait bina yıkılarak başlatılması gerektiğini ifade eden Karataş, önceliğin Işıklar, Güllük, Şarampol, Üçgen ve Kaleiçi'ne verilmesi gerektiğini kaydetti. Karataş, bu bölgelerde inşaat ruhsatı bile olmayan veya dükkan kolonları kesilmiş büyük tehlike arzeden çok sayıda bina olduğuna, yaşları en eski olanlardan başlanarak 1999 tarihine kadarkilerin kademeli olarak yıkılması veya güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti


Antalya Akdeniz



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri